Bucatariile albe – visul oricarei familii

Albul se gaseste in topul preferintelor cand vorbim de design, iar o bucatarie in aceasta culoare predominanta va fi cu adevarat moderna si atragatoare tuturor privirilor. Fiind o culoare deschisa, albul e potrvit si pentru bucatariile de dimensiuni mai mici,  deoarece ofera vizual senzatia de spatiu si camerei, un aspect aerisit. Avantajele unei bucatarii albe ar fi urmatoarele:

  • Modern si curat. Bucatariile albe se adapteaza oricarui tip de design ales sa predomine in casa ta. Scopul principal al acestei camere este pregatirea celor mai bune preparate, dar pe care iti vei dori mereu sa o vezi curata.  O bucatarie alba devine calda si primitoare, asociata cu functiile ei de baza si utile. Mobila de bucatarie in culoare deschisa arata mereu pretentioasa si ingrijita,  iar locul unde doresti sa te rasfeti cu cea mai buna mancare are nevoie de un aer proaspat, aerisit si luminat.
  • Albul se poate combina cu orice.  Daca alegi o mobila de bucatarie alba, blatul, pardoseala, elementele de uz casnic nu trebuie sa aiba aceeasi culoare. Puteti combina cu orice, cu un blat de lemn, nuanta natur sau un blat intr-o culoare tare, lucioasa.  Contrastul dintre mobila de bucatarie alba si celelalte culori, adauga designului o stralucire si eleganta aparte. Cu o masa de bucatarie sau o mobila de bucatarie intr-o alta culoare nu o sa poti scoate in evidenta frumusetea lor pe un alt fond de culori, decat cu cel intr-o culoare deschisa. 
  •  Transmite o stare de bine. Daca ar fi sa vorbim din punct de vedere psihologic, culorile sunt importante pentru starea noastra, albul este o culoare pura,  care defineste simplitatea, curatenia,  frumusetea si transmite o stare de fericire. Reducerea stresului este o alta calitate a acesteia, precum si starea de disconfort intr-o bucatarie prea mica, poate fi diminuata cu alegerea unor pereti albi si o mobila de bucatarie alba care maresc spatiul camerei.
  • Se imbina cu fiecare  stil de design. Mobila de bucatarie alba este cea mai vanduta, cand vine vorba de culoare, valabil si in cazul electrocasnicelor. Albul este intotdeauna  cel mai disponibil pe piata, mai ales cand putem vorbi de mai multe stiluri arhitecturale in care poti integra perfect  o mobila de bucatarie alba. O masa de bucatarie este un element principal in aceasta zona, iar ea trebuie aleasa in functie de restul mobilierului.  Daca culoare predominanta este albul, poti alege un set dining alb, la care si masa de bucatarie sa fie in aceeasi nuanta.  Pentru bucatariile mari, o masa bucatarie alba luciosa ,eleganta si extensibila cu accente din lemn de stejar va fi o alegere excelenta pentru casele moderne si amenajate cu bun-gust.

Cu avantajul de a amplifica spatiul si a reflecta lumina, bucatariile albe raman in trend prin eleganta si frumusetea lor. Ele se potrivesc la fel de bine in diferite decoruri, precum: rustic, minimalist, scandinav etc. Daca schema de design, contine o bucatarie alba,  vei avea o libertate mult mai mare in alegerea celorlalte culori din cadrul bucatariei.  Albul este o culoare pretentioasa, dar extrem de eleganta si placuta privirilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *