Care este mai buna, cafeaua Arabica sau Robusta? 

Fiind al doilea cel mai comercializat produs de pe glob, dupa petrol, cafeaua are foarte multi consumatori in intreaga lume. Acest lucru se datoreaza si faptului ca exista mai multe sortimente si modalitati de preparare ale cafelei, astfel ca fiecare gust poate fi satisfacut. 

Cu toate acestea, exista doua tipuri principale de cafea, Arabica si Robusta, din care se pot obtine toate celelalte sortimente. Calitatea licorii negre obtinute este insa determinata de mai multi factori, de la sortiment, la tipul de prajire, modul de depozitare si chiar modul de preparare. 

In cazul in care romanii isi doresc sa cumpere cafea de cea mai buna calitate, boabe, care sa respecte toate standardele din domeniu, pot vizita pagina https://www.cafea-premium.ro/cafea-boabe, unde vor gasi o diversitate de sortimente si chiar arome. 

Principalele diferente dintre cafeaua Arabica si cafeaua Robusta 

Este important de mentionat ca cele doua tipuri principale de cafea se folosesc, in cantitati diferite, pentru a se obtine alte arome de cafea, dar cel mai cultivat sortiment este Arabica, in proportie de aproximativ 75% din cafeaua cultivata la nivel mondial, desi Robusta este mai usor de cultivat si da un randament mai mare. 

Cele mai cunoscute tari in care se cultiva acest tip de cafea sunt Etiopia si Brazilia, pe cand liderul mondial in ceea ce priveste productia de cafea Robusta este Vietnam. 

Cu toate acestea, diferentele dintre cele doua sortimente principale de cafea sunt numeroase si pornesc atat de la aspectul pe care il au boabele de cafea, pana la cantitatea de cafeina pe care o contin. Astfel ca Robusta este cea care contine o cantitate mai mare de cafeina, de doua ori mai multa decat Arabica, insa care determina un gust mai amar, motiv pentru care este consumata mai putin. 

In plus, continutul de zahar este mai mare in cazul cafelei Arabica, in combinatie cu o concentratie mai mica de cafeina facand-o mai dulceaga, mai aromata si mai delicata, deci mai usor de savurat. 

In concluzie, diferentele dintre cele doua tipuri de cafea sunt multe, dar alegerea celei mai bune cafele se face in functie de preferintele personale ale fiecarui consumator. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *