Ce avantaje si dezavantaje are Bitcoin?

Multe persoane au fost sau inca mai sunt interesate de Bitcoin. Acest lucru vine in urma faptului ca Bitcoin ofera mai multe avantaje importante. Orice persoana care cumpara bitcoin se gandeste in primul rand la toate avantajele pe care aceasta moneda le ofera. In primul rand, Bitcoin este simplu de folosit. Tot ce trebuie sa faci pentru a folosi Bitcoin este sa adaugi adresa primitorului, sa adaugi suma de Bitcoin care doresti sa o trimiti, iar la final sa trimiti suma de bani dorita.

Un alt avantaj oferit de Bitcoin este ca acesta este integrat la internet. Bitcoin a fost facut pentru internet, iar acest lucru este din ce in ce mai vizibil in ziua de azi. Bitcoin este asadar foarte usor de a fi integrat serviciilor online. Multe website-uri ofera API-uri pentru serviciile Bitcoin. Chiar si pe Reddit a fost implementata aceasta functie si anume ca utilizatorii isi pot trimite Bitcoin intre ei. Multe persoane cumpara bitcoin si datorita faptului ca Bitcoin este foarte rapid si anume ca tranzactia este la fel de rapida precum este si transmiterea unui e-mail. Se poate intampla ca trimiterea banilor catre o alta tara sa dureze zile intregi, insa a trimite Bitcoin va dura doar cateva secunde.

Bitcoin este si foarte sigur pentru ca criptografia din spatele Bitcoin este foarte avansata. Este foarte greu in momentul de fata ca o persoana sa treaca de sistemele de securitate si chiar imposibil, dacas este sa ne gandim. Nu a existat niciodata nimic care sa afecteze bitcoin indeajuns de mult, de aceea aceasta moneda este inca foarte apreciata de un numar mare de persoane care cumpara bitcoin. Un alt lucru important despre Bitcoin este ca acesta este deflationist, fiind doar 21 de milioane de Bitcoin creati vreodata. In momentul acesta, numarul de bitcoini a ajuns la 11 milioane, iar aceasta crestere lenta inseamna ca valoarea Bitcoin va creste de-a lungul timpului.

Valoarea monedei fiat nu este una sigura, dar cu toate acestea, Bitcoin reuseste sa se impuna din acest punct de vedere, datorita cantitatii mici, dar sigure a acestei monede. Exista si cateva dezavantaje a acestei monede, primul dezavantaj fiind curba de invatare abrupta si anume ca un nou utilizator trebuie sa invete mai multe despre bitcoin inainte de a-si cumapra efectiv un bitcoin. Multe persoane, pe masura ce au cumparat bitcoin au inceput sa le povesteasca si altora modul de utilizare a acestei monede, de aceea popularitatea ei a crescut destul de mult. A obtine Bitcoin nu este atat de usor, fiind un proces care poate dura zile si chiar saptamani. Acest lucru este insa intr-o continua schimbare pentru ca noi tranzactii sunt deschise lunar, iar acest lucru inseamna ca si procesele se vor simplifica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *