Ce este si cum functioneaza un intrerupator touch

Tehnologia si aparatura pe care o folosim in fiecare zi devine din ce in ce mai buna, mai perfecta mai folositoare din mai multe puncte de vedere, de aceea este necesar ca si componentele electrice, prizele, intrerupatoarele sa se modernizeze si tehnologizeze. 

Evolutia fiecarui gadget din viata noastra necesita evolutia altor elemente uzuale in acelasi timp, fiind necesar sa cunosti cele mai noi tehnologii astfel incat atunci cand alegi sa iti modernizezi locuinta sau casa sa ai parte de cele mai calitative si bune gadgeturi precum si de obiecte uzuale precum intrerupatoare sau prizele. 

Seria de intrerupatoare touch sunt o inovatie a lumii electrice, bazandu-se pe tehnologie ce ajuta atat pe cei care fac montajul cat si pe cei care folosesc intrerupatorul touch. 

Ce este intrerupatorul touch?

Un intrerupator touch este un tip de intrerupator electric ce este controlat prin atingere ce functioneaza prin ajustarea si masurarea capacitivitatii. Acesta in esenta funtioneaza precum un telefon smart atunci cand ii atingi suprafata de atingere. Practic ca si atunci cand atingi ecranul touch de la telefon, la intrerupatorul touch se transmite un circuit electric din corp catre intrerupator ce imediat cauzeaza o schimbare si o ajustare a capacitivitatii. 

Intrerupatorul realizeaza miscarea facuta de tine si isi realizeaza comanda necesara (ajustarea luminii, aprinderea, stingerea acesteia etc.). Datorita tehnologiei din spate in momentul in care ai atins un întrerupător tactil acesta detecteaza zona in care a fost atins si isi schimba nivelul de capacitivitate in urma comenzii primite. 

Cum arata un intrerupator tactil?

Un intrerupator tactil iese in evidenta in primul rand prin materialele sale exterioare care sunt de o calitate superioara, premium, majoritatea acestora fiind realizate din sticla securizata.

Sticla securizata din intrerupatorul tactil reprezinta doar zona exterioara a intrerupatorului, pe langa aceasta in spatele lui se afla stratul de circuite (care este flexibil) precum si stratul din spate ce ajuta la conectarea acestora. 

Care sunt avantajele unui intrerupator tactil?

Un intrerupator tactil este in primul rand cea mai noua tehnologie in materie de intrerupatoare, acest beneficiu fiind foarte esential in special pentru cei ce isi doresc o casa moderna si tehnologizata. 

Un alt beneficiu este rezistenta intrerupatoarelor touch, acestea fiind realizate din sticla securizata rezista la temperaturi foarte ridicate precum si la decolorare in timp. Un alt atu este reprezentat de usurinta cu care pot fi curatate ne avand cute unde se pot aduna depuneri de praf 

Intr-un intrerupator de tip touch nu se produce arc electric ceea ce reprezinta o reducere a uzarii in timp, ducand la o durata mai buna de viata fata de intrerupatoarele clasice ce functioneaza pe baza arcului electric creat. 

In acelasi timp un intrerupator tactil rezista mai bine intemperiilor si vremii de afara, fiind bun pentru astfel de locuri precum si in cazul in care sunteti intr-o zona in care se creaza mult praf sau intr-o zona climatica cu multa umiditate. 

Tipul de intrerupator touch capacitativ este doar unul dintre tipurile de intrerupatoare tactile, pe langa cel capacitativ mai exista si intrerupatoarele rezistive si intrerupatoarele piezo. 

Tu ce fel de intrerupator folosesti sau ai folosit pana acum? 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *