piloti forati

Ce trebuie să știi despre piloții forați în construcții

Fundația unei clădiri este, de la bun început, cel mai important lucru pe care trebuie să îi iei în considerare. În timp ce elementele de design de interior sau chiar culorile folosite în camere mai pot fi schimbate de-a lungul timpului, nu se poate spune același lucru despre fundația odată turnată. De-a lungul timpului, au fost integrați piloții forați care, la rândul lor, reușesc să facă orice construcție posibilă. Rămâi alături de noi și descoperă tot ce trebuie să știi despre piloții forați în construcții!

Care este rolul piloților forați

Din punct de vedere tehnic, piloții forați reprezintă un tip special de fundație. Aceștia se folosesc în situațiile în care straturile de suprafață ale solului nu reușesc să preia în totalitate sarcinile transmise de clădire. Prin intermediul unui număr de piloti forati, greutatea este distribuită uniform. Acest număr nu este unul standard, ci ales în funcție de calculele pe care le realizează specialiștii în domeniu.

Una dintre cele mai bune firme din industrie este Pilofor, care are în spate 15 ani de experiență. Mulțumită tehnologiilor moderne pe care le utilizează, echipa din spate poate să asigure infrastructura inclusiv a digurilor, șoselelor, tunelurilor sau a podurilor. Puteți solicita o ofertă de preț direct pe https://pilofor.ro.

Din ce se realizează piloții forați

În general, piloții forați sunt realizați fie din beton, fie din beton armat. Aceștia se folosesc în următoarele cazuri:

  • Piloți forați din beton armat – mulțumită armurii de oțel, capacitatea portanta a elementului este extinsă. Betonul armat din interior va relua din sarcinile punctuale, în situația în care cămașa de beton cedează;
  • Piloți forați din beton – sunt mult mai rezistenți la compresiuni, însă mult mai puțin rezistenți la întinderi axiale.

Piloții forați sunt ideali pentru construcțiile în zonele în care terenurile de fondare nu au cele mai bune caracteristici. Înainte de a opta pentru o fundație pe piloți, nu uita să verifici dacă studiul geotehnic a fost întreprins.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *