De ce sa urmezi un curs SSM? Tot ce trebuie sa stii despre protectia muncii

Urmarea unui curs SSM in mediul online reprezinta cea mai buna oferta pe perioada pandemiei cu Coronavirus si se adreseaza persoanelor care nu au timp sa mearga la cursurile clasice, celor care nu locuiesc in orasul in care se desfasoara asemenea cursuri, dar si persoanelor care pun pret pe dezvoltarea personala si profesionala.

Continutul minim al unui curs SSM necesar pregatirii in domeniul sanatatii si securitatii in munca

Persoanele care vor urma un curs SSM trebuie sa stie ca vor afla informatii importante despre cadrul legislativ referitor la securitate si sanatate in munca, vor invata concepte de baza n acest domeniu si vor primi informatii despre riscuri generale si posibilitatea prevenirii lor.

In plus, cursantii vor pleca, in urma unui curs SSM cu notiuni despre riscurile specifice unei activitati si posibilitatea prevenirii lor in sectorul corespunzator intreruperii activitatii intreprinderii sau unitatii. Nu in ultimul rand, un astfel de curs ofera informatii vitale despre acordarea primului ajutor.

Cine are nevoie de cursul SSM? Cui se adreseaza?

Cursul SSM se adreseaza angajatorilor, daca acestia au in subordine mai putin de 9 angajati, reprezentantilor lucratorior, precum si responsbililor SSM din comitetul CSSM si conducatorului locului de munca si persoanelor care fac instructajul lucratorilor. Cursurile SSM care dureaza 40 de ore sunt utile in orice companie cu mai putin de 9 angajati, precum si personalului care este responsabil de pregatirea angajatilor in domeniul securitatii si sanatatii in munca.

Motive pentru a urma un curs SSM online

Faptul ca exista posibilitatea urmarii cursului SSM in mediul online aduce numeroase avantaje angajatorilor. Cursul online de 40 de ore se parcurge in cativa pasi simpli. Persoanele interesate se inscriu la curs folosind formularul online de pe pagina companiei, urmand sa primeasca informatii de logare pe platforma de curs unde pot citi sau pot descarca informatiile din cadrul cursului.

Urmatorul pas pe care trebuie sa il faca cursantii este sa se testeze online si sa vada la final daca au fost admisi sau respinsi. Daca au fost admisi, vor primi diploma imediat dupa absolvire in format online. Diploma in format fizic va fi primita de catre cursanti la 15 zile de la absolvire.

Cursantii pot invata in liniste, eliminand cheltuielile cu caiete si carti, eliminand necesitatea deplasarii pana la locul desfasurarii cursului. In plus, testarea online ii va ajuta pe cursanti sa elimine emotiile si desfasurarea cursurilor pe internet le ofera acestora acces nelimitat la informatii de pe orice sistem de operare, din orice locatie.

 Intrebari frecvente pe care si le pun cursantii care participa la cursurile SSM online

Prima intrebare care ii intereseaza pe cursanti este aceea daca pot profesa ca si inspector SSM. Raspunsul este negativ, cursurile adresandu-se exclusiv angajatilor care au si atributii in domeniul securitatii si sanatatii muncii.

A doua intrebare care ii intereseaza pe cursanti este aceea daca vor primi factura. Desigur ca se emite factura pentru fiecare cursant in parte.

Nu in ultimul rand, pe cursanti ii intereseaza si daca exista costuri suplimentare sau costuri pentru examen. Raspunsul este negativ, examinarea este gratuita, iar costurile suplimentare sunt excluse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.