Manichiura la salon vs. manichiura acasă

O manichiură impecabilă îți dă întotdeauna o stare de bine și, mai mult decât atât, îți conferă și mai multă încredere în sine. Dacă trebuie să mergi la muncă sau la o întâlnire, mâinile sunt întotdeauna la vedere, așa că este important ca acestea să fie cât mai îngrijite, iar manichiura reprezintă cartea de vizită a oricărei femei.

Totuși, care este varianta cea mai bună? Este de preferat să îți faci manichiura în mod regulat într-un salon sau este mai bine să te ocupi singură de aceasta, chiar în propria casă? Iată câteva argumente pro și contra acestor două alternative.

Manichiura la salon – pro

Dacă îți place să mergi la salon în mod regulat pentru manichiură, te vei bucura întotdeauna de un aspect fără cusur al unghiilor. Mai mult decât atât, manichiura va fi realizată cu un kit unghii profesional, în care vei găsi întotdeauna ustensilele și accesoriile de care este nevoie pentru a obține exact modelul pe care ți-l dorești.

Manichiura la salon – contra

Cel mai mare dezavantaj al realizării manichiurii la salon este costul. Pentru o întreținere corespunzătoare ai nevoie de cel puțin o programare lunar, iar prețul variază de la 80 lei la 250 lei. 

Manichiura acasă – pro

Cu un kit unghii de bază vei reuși să te bucuri de o manichiură îngrijită tot timpul. De asemenea, vei putea schimba modelul de pe unghii ori de câte ori dorești și ai timp, cu costuri minime. Practic, trebuie să investești doar într-o trusă de unghii, iar apoi să o extinzi pe măsură ce înveți mai multe trucuri. 

Manichiura acasă – contra

Dacă nu ai învățat cum să folosești ustensilele de unghii, cel mai bine ar fi să nu riști să utilizezi pila electrică sau lampa UV, pentru a nu te răni. De asemenea, manichiura necesită timp, așa că s-ar putea ca pentru un începător să dureze ceva mai mult decât într-un salon, acolo unde munca este făcută de un profesionist în domeniu. 

Așadar, poți să cântărești aceste avantaje și dezavantaje și să decizi care variantă ți se potrivește cel mai bine. Cel mai probabil, dacă vrei să faci economie de bani, este indicat să îți cumperi un kit de unghii și să înveți să îți faci manichiura în confortul propriei locuințe, fără să aștepți până când apare un loc liber la salon și fără să cheltui lunar o anumită sumă de bani pentru îngrijirea unghiilor. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *