Principalele avantaje ale unui credit nebancar

Cu siguranţă că fiecare dintre noi s-a izbit, mai devreme sau mai târziu de probleme financiare ce presupuneau găsirea unei surse rapide de venit, deoarece era vorba de nişte cheltuieli în regim de urgenţă, cheltuieli ce ar putea presupune alocarea unei sume pe care momentan nu o ai.

De altfel, suntem siguri că fiecare dintre noi s-a gândit la împrumutul cu ajutorul unor prieteni, rude, membrii de familie, vecini, etc. Însă aceasta nu este o situaţie prea bună, ba chiar poate fi deloc plăcută în cazul în care te vei izbi de un refuz, sau, mai rău, te va împrumuta însă apoi vor începe să apară certuri, disensiuni. Încă o soluţie poate să fie reprezentată de împrumutul bancar, însă cu toţii ştim că birocraţia este la ordinea zilei, iar un astfel de împrumut va presupune pierderea mai multor zile pentru întocmirea documentaţiei necesare. Totodată, vei fi nevoit să faci drumuri aproape zilnice la bancar la care te-ai gândit să aplici.

Dar, pentru persoanele de acest gen, ce nu îşi doresc să treacă prin situaţii aşa de neplăcute, există mai multe IFN-uri, ce pot acorda baniii de care vei avea nevoie fără să îţi fie solicitatea prea multe acte, garanţii, giranţi, etc. Tot mai mulţi români încep să contacteze astfel de împrumuturi, realizate prin IFN-uri, ajungând să depăşească chiar şi băncile din punct de vedere al creditelor nebancare. Desigur, cel mai mare impediment este reprezentat de dobândă, dobândă care este destul de mare, în comparaţie cu dobânda unui credit obţinut printr-o bancă, însă există multe alte avantaje ce aproape te fac să uiţi de dobânda ceva mai mare.

Avantajele unui Credit Nebancar

Cel mai mare avantaj al acestor credite este reprezentat de faptul că nu veţi fi nevoiţi să faceţi vizite interminabile la ghişeu, deoarece un împrumut nebancar poate fi acordat online, fără să faci absolut nicio vizită la respectivul IFN la care ai aplicat. De altfel, banii îţi vor fi livraţi direct în contul tău bancar, într-o perioadă de timp foarte scurtă. Sunt destule cazurile în care banii au fost viraţi în aceeaşi zi în care s-a aplicat pentru credit.

Aşadar, vei putea urma toţi paşii de pe telefonul tău mobil sau de pe calculatorul tău.

De altfel, există şi avantajul de a putea obţine un împrumut nebancar fără dobândă. Cum? Pentru a putea atrage mai mulţi clienţi noi, mare parte din agenţiile nebancare vin cu oferte care mai de care mai tentante, printre care şi aceasta, respectiv posibilitatea de a putea obţine un credit nebancar fără dobândă. Aşadar, dacă vei avea nevoie să împrumuţi rapid 3.000 de lei, te vei putea bucura de suma necesară în maximum o zi, iar odată ce vei termina perioada de rambursare a creditului, suma pe care o vei înapoia va fi tot 2.000 de lei. Desigur, pentru a putea obţine un prim astfel de credit, va fi nevoie de o documentaţie ceva mai stufoasă, însă acestea vor putea fi trimise tot online, fără a exista vreo problemă.

Un alt avantaj al acestor credite nebancare este acela că, odată ce eşti clientul unui IFN, îţi poate fi pusă la dispoziţie varianta ca odată ce ai realizat deja un credit, să mai poţi obţine încă unul într-un timp foarte scurt, ba chiar aproape instant, am putea spune. De altfel, şi banii îţi vor fi viraţi imediat. Acest fapt presupune că banii tăi vor fi disponibili în orice moment şi vei putea să profiţi de unele oportunităţi de care nu te vei putea ivi zi de zi.

Însă, probabil că cel mai mare avantaj rămâne acela că vei putea obţine un astfel de credit foarte uşor, tu fiind nevoit doar să completezi o aplicaţie online, ulterior să încarci documentele ce îţi vor fi solicitate în contul tău online. De altfel, vei putea alege să trimiţi documentele şi cu ajutorul poştei electronice. Nu vei fi nevoit să urmezi alţi paşi, să faci vizite la sediul Instituţiei Financiare Nebancare la care ai aplicat, iar banii tăi vor fi livraţi în cea mai scurtă perioadă de timp în contul bancar indicat de către tine

Încă un avantaj ţine de confidenţialitate. Fiind un credit ce poate fi obţinut sută la sută online, fără să efectuezi vreo vizită la sediul IFN-ului, nimeni nu va putea afla că tu te-ai împrumutat. Totodată, cetăţenii ce deţin deja cont de client pe platforma unei astfel de agenţii nebancare, aceştia vor putea să obţină încă un împrumut prin simpla solicitare din contul său de client, nemaifiind nevoit să completezi alte aplicaţii sau să încarci diferite documente.

Aşadar, mai sus ţi-am prezentat principalele avantaje ale acestor împrumuturi, realizate cu ajutorul IFN-urilor. Vorbim aici în special de rapiditiate, confidenţialitate, posibillitatea de a obţine creditul cu dobândă 0 şi multe, multe altele. Iar, un astfel de împrumut nebancar se poate dovedi a fi benefic, în special în care ai nevoie urgentă de bani şi nu ai la cine să apelezi, un astfel de credit se poate soluţiona în cel mult 24 de ore.

Noi îţi recomandăm să fii responsabil în momentul în care aplici pentru un astfel de credit nebancar, astfel încât să nu fii în dificultăţi de plată, deoarece pentru fiecare zi de neplată vei fi taxat cu o taxă din suma total împrumutată, taxă ce variază între 1 şi 1-5% din suma total împrumutată şi astfel vei ajunge să returnezi o sumă destul de mare de bani.

De altfel, cel mai important lucru este să fii sigur că poţi rambursa suma împrumutată. Odată ce vei ajunge să nu mai plăteşti un astfel de credit realizat printr-un IFN, vei ajunge în baza proprie de date a IFN-urilor, iar ulterior nu vei mai putea să aplici pentru un astfel de credit nebancar, de la niciun IFN.

Desigur, ca în fiecare situaţie există avantaje, dar şi dezavantaje. Cu siguranţă că dezavantajele sunt mai puţine şi nu vei ajunge în faza de a le simţi pe pielea ta în cazul în care tu vei reuşi să rambursezi la timp suma pe care ai împrumutat-o de comun acord cu un reprezentant al IFN-ului, care ţi-a înşirat termenii şi condiţiile creditului tău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *