Beneficii Quercetin
Tonic pentru imunitate
Quercetina produce acumularea de celule imunitre si la nivelul ranilor de pe piele, prevenind infectarea lor.
Quercetina are si efectul potential antiviral, prin faptul ca reduce puterea unui virus de a infecta celulele sanatoase. Opreste multiplicarea virusului si raspandirea infectiei.
Printre cei mai cunoscuti antioxidanti recomandati in aceasta perioada se afla si Quercetinul, care se califica ca fiind una din substantele importante pentru tratarea infectiilor asta datorita efectelor sale antivirale .
Ingrediente- extract din muguri florali de Salcam-japonez, quercetina.
Antialergic natural
Actiunea quercetinei se extinde si asupra reactiilor alergice. Echilibreaza secretia de histamine, substante produse din cauza actiunii unui alergen, si reduce simptomele specifice reactiilor alergice: tuse, ochi inlacrimati, congestie nazala, inflamarea limbii si a buzelor, eczeme pe piele, etc.
Quercetina se mai remarca si ca antiinflamator, protector pentru inima si sistemul cardiovascular, protector hepatic, agent anti-aging si anticancerigen.
Cei mai frecventi alergeni
Organismul nu raspunde imun la orice substanta, astfel ca exista doar unele care pot provoa alergii si pe care este bine sa le cunosti, pentru a sti sa le eviti in viitor.
- Polenul- este un alergen care se inhaleaza si care este prezent in unele tipuri de iarba. Polenul este transportat de vant, astfel ca il poti inhala, iar organismul tau poate declansa o reactie alergica.
- Acarienii de praf si sporii mucegaiului- se gasesc peste tot, in lenjeriile de pat, in covoare, pe mobila, pe piele.
- Proteinele din corpul animalelor- este posibil ca prezenta unori animale in preajma ta sa declanseze alergii. Proteinle din pielea, parul , saliva si urina acestora sunt alergeni, dar acelasi efect il pot avea solzii ori veninul de albine.
Simptomele alergiilor
Simptomele generale pot fi resimtite la nivelul intregului corp, in cazul in care substanta care a provocat alergia ajunge in sange. In aceasta situatie, ritmul cardiac devine mai ridicat, iar tensiunea arteriala , mai scazuta.
Simptomele locale apar, de obicei, in zona unde alergenul a intrat in contact cu organismul.
La nivelul membranelor mucoase ale tractului respirator, cele mai frecvente simptome ale alergiilor sunt:
- Stranut
- Nas infundat
- Mancarimi ale nasului
Manifestarile alergiilor la baza pielii pot include:
- Eruptii cutante
- Aparitia de mancarime
- Iritatii
La nivelul tractului gastro-intestinal, alergiile pot avea ca simptome varsaturile sau diareea.