3 aspecte interesante despre zodiacul chinezesc

Nu mulți dintre noi știu faptul că, actualmente, ne aflăm în Anul Bivolului de Metal. Potrivit astrologiei chinezești, acesta ține până la data de 31 ianuarie 2022 și guvernează toate celelalte semne zodiacale, în funcție de diferiți factori. Nu o spunem noi, ci specialiștii în domeniu, care atrag atenția cu privire la influența acestei științe în viața fiecăruia dintre noi. Tocmai de aceea, ne-am gândit să punem, cap la cap, mai multe aspecte legate de horoscop – în speță, legate de ceea ce numim, astăzi, horoscop chinezesc. Rămâi alături de noi pe parcursul următoarelor rânduri și descoperă cele mai interesante aspecte!

1. Legendele

La fel ca în cazul oricărui alt zodiac, inclusiv cel chinezesc este împânzit de legende. Vorbim aici despre Buddha, care ar fi fost cel care a și ales animalele regăsite în zodiacul chinezesc. Astfel, acesta ar fi strigat mai multe animale, însă doar cele 12 din zodiac ar fi răspuns la auzul lui. Pe de altă parte, o altă legendă susține faptul că cele 12 semne zodiacale sunt reprezentate de animalele care ar fi fost declarate câștigătoare, în urma anumitor competiții. Indiferent de legenda pe care o considerăm adevărată, este important de precizat faptul că zodiacul chinezesc are o istorie de mai bine de 3000 de ani, fiind mai vechi, inclusiv, față de cel european. Din acest motiv, tot mai mulți adepți ai horoscopului occidental preferă să citească diferite lucruri direct din zodiacul chinezesc, fie să le compare cu cele din cel occidental, fie doar pentru a-și completa imaginea de ansamblu.

2. Cele 12 semne zodiacale

Nu este un secret faptul că, în horoscopul occidental, există 12 semne zodiacale aferente lunii în care persoana în cauză s-a născut. Lucrurile sunt destul de diferite în ceea ce privește zodiacul chinezesc, chiar dacă și aici sunt tot 12 semne zodiacale. Pe lângă faptul că se atribuie diferit, este important de precizat că au și alte denumiri. Astfel, doar la o simplă căutare pe motoarele de pe Internet, vei găsi următoarele denumiri: șobolan, bivol, tigru, iepure, dragon, șarpe, cal, capră, maimuță, cocoș, câine și mistreț. Fiecare dintre acestea este diferit și are un alt rol, însă se și atribuie altfel.

3. Cum îmi dau seama ce zodie sunt?

Atribuirea semnului zodiacal în horoscopul chinezesc se face destul de ușor. Pentru început, ține minte faptul că există un ciclu cu 12 ani care, la rândul lui, face parte dintr-unul de 60 de ani. Ulterior, trebuie să ai în vedere anul în care te-ai născut și, abia apoi, data, luna și ora nașterii pentru a cunoaște alte aspecte adiționale cu privire la viața ta. Având aceste aspecte în vedere, te vei putea bucura de rezultatele așteptate și, în speță, de atribuirea corectă a semnului zodiacal. Spre exemplu, anul în curs face parte din Anul Bivolului de Metal, influențând restul semnelor zodiacale în diferite moduri.

Descoperă cele mai interesante și viabile aspecte legate de viitorul tău, cunoscând ce spun astrele despre tine! Citește zilnic horoscopul tău și află cum va arăta viața ta, în viitorul apropiat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *