web hosting romania

3 metode simple prin care poți face față atacurilor cibernetice

web hosting romania

Atacurile cibernetice au ajuns, în ultima perioadă, un subiect la ordinea zilei. Indiferent că sunt orientate către instituții publice, private, bănci sau alte corporații, acestea încearcă să acceseze rețelele interne și să obțină date de interes pe care le pot folosi, mai departe, în activitățile pe care atacatorii le întreprind. În ceea ce privește site-urile web, acestea sunt unele dintre cele mai vizate ținte – deseori ușor de accesat și cu diferite vulnerabilități, fiind în opinia atacatorilor cibernetici adevărate mine de aur.

  1. Asigură-te că folosești doar parole sigure

În calitate de administrator al unui site web, este imperios necesar ca parolele pe care le folosești să fie cât mai dificil de spart cu putință. Ai nevoie de șiruri de caractere cât mai aleatoare, în așa fel încât soft-urile folosite de atacatori să nu identifice combinația potrivită. Ia în calcul faptul că astfel de programe pot identifica parola în doar câteva minute, în condițiile în care aceasta nu este destul de dificil de amintit, chiar și pentru utilizator.

  • Securizează site-ul web în acord cu standardele momentului

Orice site web de încredere dispune de un certificat SSL, prin care beneficiază de conexiuni de tip HTTPS. Altfel spus, un site securizat asigură fiecare utilizator de siguranța datelor personale, cum sunt datele bancare pe care acesta le introduce pentru a face o plată online direct pe site. Atacatorii vizează astfel de site-uri, pe care le accesează și exploatează oricând prind ocazia. Firmele de hosting oferă, de cele mai multe ori, un certificat SSL gratuit în abonamente, iar una dintre aceste firme hosting România este SkaleWeb.

  • Asigură un backup regulat

Atacurile cibernetice se întâlnesc la tot pasul, fiind extrem de variate și din ce în ce mai greu de gestionat, datorită varietății acestora. Pentru a le preveni cum se cuvine de la bun început, asigură-te că faci un backup regulat site-ului tău, în așa fel încât să nu pierzi informația. Copia de rezervă te va ajuta extrem de mult în momentele cheie, cu atât mai mult cu cât o păstrezi într-un loc sigur. Atât pozele, cât și documentele și fișierele video vor putea fi, astfel, recuperate în cel mai scurt timp.

Un nivel ridicat de securitate al site-ului web începe cu o firmă de găzduire de încredere. Oricând îți dorești ca primii pași în direcția deschiderii site-ului tău web să fie siguri, noi recomandăm SkaleWeb.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.