3 motive de a obtine un certificat EV SSL

Gestionati un magazin online si doriti sa va imbunatatiti ratele de conversie? Sunteti o institutie financiara in cautarea cresterii increderii clientilor? Doriti cea mai buna securitate SSL pentru organizatia dvs.? Toti proprietarii de afaceri, indiferent de nisa lor, isi propun sa obtina un avantaj fata de concurenta si cel mai adesea cele mai mici detalii fac cea mai mare diferenta.

Este responsabilitatea fiecarui site web sa pastreze in siguranta datele sensibile ale vizitatorilor. Probabil ca utilizati deja un certificat SSL pentru securizarea websitului dvs. insa v-ati gandit vreodata la un certificat SSL cu validare extinsa (EV-Extended Validation) pentru afacerea dvs. online?

Certificatele EV SSL sunt cel mai puternic indicator al unui site web autentic. Certificatele SSL emise prin validare extinsa vor prezenta un nivel de incredere ridicat utilizatorului prin colorarea barei de adrese a browserului in verde,.

Singurul dezavantaj al unui astfel de certificat este preţul ridicat. Desi din punct de vedere tehnic ele sunt similare cu certificatele SSL cu validare la nivel de domeniu sau organizatie si majoritatea websiturilor nu au nevoie de ele, exista cateva categorii de websituri carora le pot aduce avantaje – magazinele electronice, institutiile financiare, intreprinderile si chiar companiile mai mici pot beneficia foarte mult de pe urma unui certificat EV SSL. Si nici nu trebuie sa cheltuiasca o suma exorbitanta pe acestea, pentru ca exista o multime de optiuni EV accesibile chiar si pentru cele mai reduse  bugete.

Iar in acest articol, va vom expune trei motive pentru care certificatele EV SSL sunt un plus inteligent pentru afacerea dvs.

1. Certificatele EV SSL confera cel mai inalt nivel de incredere in brandul dvs.

Avand la dispozitie numeroase informatii despre certificatele SSL si securitatea web utilizatorul poate recunoaste websiturile suspecte. Clientii sunt pretentiosi atunci cand vine vorba de informatiile lor private pe care sunt dispusi sa le impartaseasca doar cu companii capabile sa le protejeze de infractorii cibernetici. Iar pentru ca certificatul EV SSL este unul dintre cei mai puternici indicatori de incredere companiile il folosesc cu succes de peste un deceniu. Inca de la aparitia acestui tip de certificate cei care si-au instalat certificate EV SSL au inregistrat o crestere masiva a vanzarilor online, unele magazine inregistrand cresteri ale vanzarile online in proportie de pana la 100%.

2.Certificatele EV SSL elimina aproape total posibilitatea fraudelor de tip phishing

Phishing-ul este una dintre cele mai vechi escrocherii de pe Internet. Un atac tipic de phishing ii face pe utilizatori sa trimita credentiale de conectare si numere de carti de credit pe pagini care arata aproape identic cu cele ale site-urilor web reale. Iar aceasta este o problema foarte grava, in special odata cu aparitia de certificatelor SSL gratuite.

Prin faptul ca necesita linii directoare de validare stricte EV SSL impiedica eliberarea unui certificat unui infractor cibernetic. Indicatorul de bara verde EV este un mod usor si instantaneu de a  identifica un site web autentic de la unul fals.

In urma unui studiu intreprins pe un esantion de 2,6 milioane nume de domenii de catre Georgia Tech’s Cyber Forensics Innovation (CyFI)Lab pe tema certificatelor EV si a fraudelor cibernetice a rezultat ca certificatele EV SSL au o probabilitate de 99,99% de a nu fi asociate cu infractorii cibernetici.

3. Certificatele EV SSL va ajuta sa obtineti rate mai bune de conversie

Cand Internetul este plin de amenintari cibernetice constante si inselatorii, obtinerea increderii utilizatorilor in serviciile dvs. este o strategie pe termen lung. Dar daca cand ati ajuns deja la o crestere constanta prin castigarea increderii si a autoritatii, continuarea cresterii vanzarilor fara investitii semnificative poate parea o provocare. Iata unde intra in joc certificatele SSL cu validare extinsa (EV). Pe langa faptul ca ofera criptare si autenticitateele pot creste si ratele de conversie.

Potrivit unui studiu efectuat de Thawte, o autoritate de certificare de top, website-urile care au adoptat EV SSL au inregistrat cresteri ale ratei de conversie de la 16,9% la 30%, in functie de website si tipul industriei. Dupa instalarea unui certificat EV SSL, unele magazine online au inregistrat o reducere a cosului de cumparaturi abandonat cu 13,3% iar conversiile au crescut cu 16,9%.

De ce afacerea dvs. ar trebui sa beneficieze de un certificat EV SSL

Vor exista intotdeauna pareri impartite cu privire la certificatele SSL emise prin validare extinsa. Multi vor pune la indoiala eficienta acestora mai ales in urma deciziei Chrome si Firefox de a elimina culoarea  verde a barei de adrese. In timp ce pe aceste browsere trebuie sa inspectati certificatul SSL pentru a vedea numele companiei pentru care a fost emis certificatul SSL alte browsere afiseaza inca bara verde obisnuita.

Indiferent de aceasta decizie controversata, certificatul EV SSL continua sa ofere cel mai inalt nivel de incredere pentru clienti si sa previna atacuri de phishing in curs, ramanand totodata cel mai bun indicator al unei afaceri autentice care opereaza cu buna credinta.

Cum obtineti un certificat EV SSL?

Pentru a intra in posesia unui certificat EV, solicitantul trebuie sa fie o persoana juridica care sa detina numele de  domeniu pentru care se doreste certificatul SSL – SRL, SA, persoana fizica autorizata, interprindere individuala.  Trebuie sa aveti in vedere ca procesul de validare al unui EV este mai lung decat in cazul unui certificat SSL standard. Insa cu siguranta acest certificat SSLva va ajuta sa castigati increderea clientilor, atat ca entitate cat si in privinta produselor pe care le comercializati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *