3 sfaturi utile pe care să le știi înainte de a achiziționa un telefon mobil

Telefonul, cheile, portofelul și actele de identitate sunt cele mai importante obiecte pe care fiecare dintre noi le are (sau ar trebui să le dețină) asupra lui atunci când iese din casă. În timp ce cheile permit accesul, după caz, în mașină sau locuință, actele de identitate te ajută să scapi de amenzile inopinante. Pe de altă parte, portofelul păstrează cardurile și banii cash cu care poți face tot ce îți dorești. Cu toate acestea, nimic nu se compară cu telefonul care, în zilele noastre, are capacitatea de a ne scăpa din nenumărate situații neprevăzute. Rămâi alături de noi și descoperă 3 sfaturi utile pe care trebuie să le știi pentru a cumpăra cel mai bun smartphone!

  1. iOS, Android sau Windows?

Nu este un secret faptul că sistemul de operare diferențiază, într-o proporție covârșitoare, telefoanele mobile aflate în vânzare. La ora actuală, vei întâlni smartphone-uri care rulează pe iOS, Android și Windows.

Așa cum este de așteptat, iOS este mult mai ușor de utilizat și cu mult mai fiabil. În cazul în care ai avut ocazia să te joci puțin cu un telefon marca Apple, ai remarcat cu siguranță cât de atractiv este. Totul de la design și până la funcționalitate este impecabil, prețul cerut fiind pe măsură.

În cealaltă tabără stă sistemul de operare Android care ar putea părea a fi puțin mai dificil de utilizat. Cu toate acestea, oferă varietate în materie de personalizare și are mult mai multe aplicații care sunt compatibile cu el.

Sistemul de operare Windows se regăsește în mai puține modele de smartphone-uri comparativ cu iOS sau Android, fiind însă un competitor care continuă să dezvolte tehnologii din ce în ce mai interesante. Telefoanele care rulează pe Windows sunt ușor de folosit, în măsura în care utilizatorii au mai folosit și sisteme de operare Windows pe calculatoarele personale sau laptopuri.

  • Limitează-te la bugetul prestabilit

Fuga continuă după cel mai bun telefon mobil și analizarea mai multor modele în același timp te-ar putea convinge să depășești cu mult bugetul pe care îl ai la dispoziție. Chiar dacă smartphone-urile existente pe piață sunt extrem de variate, este recomandat să nu cheltui mai mult decât simți că este necesar.

Multe modele marca Apple pleacă de la 2.500 lei și sar de 4.000 lei. Cu toate acestea, există și modele care rulează pe Android sau Windows și care au un preț ce nu depășește 1.000 lei.

  • Optează pentru modelele care sunt compatibile în ceea ce privește dimensiunea ecranului

Utilizatorii care preferă să folosească telefonul cu o singură mână pot opta pentru un model care are diagonala display-ului de maxim 5.5 inch. Alternativ, cei care vor să aibă o experiență adevărată în timpul folosirii telefonului mobil, se pot orienta către dispozitive cu diagonala mai mare de 5.5 inch.

Înainte de a încheia achiziția, nu uita să iei în considerare și sfaturile expuse mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *