4 activități pe care le poți desfășura cu cei mici pe timpul verii

Vacanța de vară este aici, ceea ce înseamnă că micuții noștri sunt cei mai fericiți. Zilele libere și călduroase îi încarcă cu energie, determinându-i să se concentreze doar pe distracție și mai puțin pe temele de făcut pe timpul verii. Cu toate acestea, este aproape imposibil pentru ei să se poată bucura cum se cuvine de lunile de vară, dacă părinții sunt mereu plecați și departe de casă.

Din fericire însă, mulți dintre ei au între două și patru săptămâni de concediu în anotimpul cald. De aceea, este responsabilitatea fiecărui părinte să organizeze activități pe care aceștia le pot desfășura în familie. În cazul în care ai nevoie de o sursă de inspirație, descoperă în rândurile următoare 4 dintre acestea!

  1. Escapadele la munte sau cele la mare

Spre deosebire de zilele petrecute acasă, escapadele la munte sau cele la mare rămân întipărite în memoria celor mici și le aduc mult mai multă bucurie. Vacanta la munte este mult visată de copiii care au dealuri sau mare în zonă, în timp ce vacanța la mare este des apreciată de cei care stau în zonele reci. Cu toate acestea, drumețiile pe cărările montane îi solicită destul de mult, ajutându-i să își folosească energia în mod oportun. La fel se va întâmpla cu ei și atunci când vor sta în mare, încercând să se joace cu valurile deloc periculoase.

Pentru copiii, vacanța de vară are o însemnătate aparte, dat fiind faptul că este cea mai lungă perioadă de liniște și relaxare pe care o au în decursul unui an de școală sau grădiniță.

  • Plimbările cu bicicleta

Natura atrage copii și părinți de toate felurile, fiind îmbietoare și foarte relaxantă. Dacă vrei să petreci timpul cu cei mici într-un mod bine gândit, poți opta pentru plimbările cu bicicleta. În orașele aglomerate cele mai bune zone sunt parcurile sau parcările goale, cu copaci de jur împrejur.

Dacă ai oportunitatea să ieși din oraș și să mergi într-o zonă cu natură generoasă, poți merge pe cărările din pădure sau pe cele de țară alături de copiii tăi. Astfel, cei mici au ocazia să exploreze în realitate fiecare zonă în parte și să se bucure de tot ce are mai frumos natura de oferit.

  • Vizitele la muzee și la grădinile botanice

În ciuda apariției virusului Covid-19, muzeele sunt încă deschise – la fel și grădinile botanice. În zilele în care ai timp, ia-l pe cel mic și mergi la una dintre clădirile istorice care crezi că i-ar face cea mai mare plăcere. Șansele ca aceasta să fie muzeu sunt foarte mari, indiferent de locul în care te regăsești. În plus, grădinile botanice sunt catalogate drept zone în aer liber, ceea ce te va ajuta inclusiv să te relaxezi în timp ce copiii se bucură de florile și plantele deosebite pe care le văd.

În funcție de pasiunile celui mic, există posibilitatea ca anumite instituții sau zone să nu îl atragă. De aceea, este recomandat să te orientezi din timp și să cunoști dinainte ce vei descoperi înăuntru. Copiii sunt atrași mai mult de culori și forme și mai puțin de istorie – cel puțin la vârsta actuală pe care o au.

  • Cursurile de desen sau pictură

Printre activitățile comune pe care le poți desfășura cu cei mici vara aceasta se numără și cursurile de desen sau cele de pictură. Multe firme și asociații din țara noastră au dezvoltat acest concept, bazându-se pe formarea unei relații mult mai puternice între părinte și copil. Chiar dacă este un simplu curs, la finalul acestuia îl vei putea descoperi și înțelege pe cel mic mult mai bine. Astfel, rezultatul pe termen lung va fi unul favorabil.

Ești gata pentru o vară de vis, plină de activități petrecute alături de cei mici?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *