4 randuri de alegeri in Romania, in 2024. Cand vor avea loc ?

Potrivit site-ului Bacau.net, anul 2024 se prefigurează ca unul provocator atât pentru politicieni, cât și pentru cetățeni, cu un calendar electoral dens ce cuprinde 4 runde de alegeri. Această situație fără precedent în istoria recentă a țării aduce cu sine o serie de provocări și tensiuni, mai ales că atât președintele, cât și primarii și parlamentarii își vor încheia mandatele în același an.

Partidele PNL și PSD au decis să formeze o alianță și să împartă conducerea țării în următorii ani. Strategiile pentru anul 2024 au fost deja conturate de către liderii acestor partide, iar până la finalul lunii curente, PNL și PSD își propun să finalizeze listele de candidați pentru alegerile europarlamentare.

Conform calendarului posibil al alegerilor din 2024, structurat în mod preliminar, acestea ar urma să aibă loc astfel:

  • Alegeri europarlamentare: între 6 și 9 iunie, cu o probabilitate crescută pentru data de 9 iunie.
  • Alegeri locale: 29 septembrie.
  • Alegeri parlamentare: 24 noiembrie.
  • Alegeri prezidențiale: primul tur pe 24 noiembrie, iar al doilea tur pe 8 decembrie.

Surse politice indică și posibilitatea comasării primului tur al alegerilor prezidențiale cu alegerile parlamentare, în cazul în care senatorii și deputații ar fi aleși la sfârșitul lunii noiembrie. Acest scenariu ar duce la finala dintre primii doi clasați pentru funcția de președinte pe 8 decembrie. Bacau.net va continua să urmărească evoluțiile acestui context electoral complex și va oferi actualizări pe măsură ce se dezvăluie noi informații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *