5 greseli pe care sa le eviti in marketingul digital

Toate business-urile au nevoie de marketing digital. Marketing-ul digital este o varianta eficienta si de multe ori ieftina de promovare a serviciilor si a produselor. Alteori insa, poate fi extrem de scump, fiecare pas gresit generand costuri.

Daca vrei sa si succes in business, este important sa stii ce trebuie sa faci si mai ales sa stii ce trebuie sa nu faci.

5 greseli pe care sa le eviti in marketing-ul digital

  • Lipsa unui plan de promovare. Este extrem de important sa ai un plan cat mai bine pus la punct pentru promovarea business-ului. In caz contrar, risti sa platesti foarte mult pe servicii care nu sunt chiar atat de eficiente precum ti-ai dori;
  • Lipsa unor statistici care sa analizeze ceea ce ai facut in trecut. Statisticile sunt esentiale. Asigura-te ca ai acces la numarul de vizitatori de pe site, la sursa traficului, la numarul de minute pe care il petrec pe site, etc. In felul acesta iti poti face o idee despre ceea ce convinge un om sa cumpere;
  • Lipsa unei identitati vizuale. Gandeste-te la marile branduri: Mc Donalds, Coca Cola, Nike, etc. Toate au o identitate vizuala puternica, pe care o regasesti oriunde. De asemenea, toate au anumite culori reprezentative. In momentul in care incepi procesul de marketing online, este bine sa te asiguri ca ai o identitate vizuala cat mai puternica;
  • Lipsa analizei concurentei. Este esential sa iti analizezi concurenta. In felul acesta poti descoperi ceea concurentii fac bine si mai ales, ceea ce nu fac bine. Descoperindu-le greselile, le poti corecta in propriul business.
  • Lipsa investitiei. Din pacate, multi antreprenori cred ca marketing-ul digital este ieftin. Este mai ieftin decat marketing-ul clasic, insa poate sa genereze costuri considerabile. In momentul in care gasesti servicii mult prea ieftine sau chiar gratuite, nu trebuie sa te astepti la eficienta. Daca vrei sa te bucuri de rezultate foarte bune, este extrem de important sa investesti.

Exista o multime de variante prin care poti face marketing digital. Toata lumea isi petrece ore intregi butonand telefonul si toata lumea poate fi un potential cumparator. Este important sa ajungi la acel cumparator si este si mai important sa il convingi ca tu esti cel care ii poate oferi solutia pentru problemele lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *