5 motive pentru care copilul tau ar trebui sa mearga la cursuri de pian

Exista o multime de beneficii pentru copilul tau daca vei alege, ca parinte, sa il indrepti spre cursuri de pian pentru copii, inca de la cele mai fragede varste, mult mai multe decat acela de a-l asculta cum interpreteaza o melodie pe care o stapaneste. Cantatul la pian si lectiile in sine ii pot oferi, cu siguranta, copilului tau, o dezvoltare benefica in multe domenii.

  In cele ce urmeaza vei afla care sunt primele 5 motive pentru care ar trebui sa iei in calcul cursurile de pian pentru copilul tau:

  1. Disciplina

Lectiile de pian ii introduc copilului tau acele idei despre satisfactia intarziata. Intr-o lume in care copilul tau obisnuieste sa aiba totul la o simpla apasare de buton sau la apasarea unui intrerupator, este bine sa le arati ca unele lucruri merita asteptate. Iar daca mainile copilului tau nu sunt o minune, va dura ceva timp pana isi va indeplini obiectivele si pana isi va vedea progresul la pian.

Copilul va invata, de asemenea, disciplina, caci trebuie sa stea nemiscat anumite perioade de timp pentru a asculta instructiunile. Unii copii vor accepta asta mult mai usor decat altii, de aceea, la inceput, lectiile ar trebui sa fie mai scurte, pana ce se vor obisnui.

  • Stima de sine

A canta la un instrument ii ofera copilului un sentiment de incredere, deoarece experimenteaza progresul in timp ce exerseaza. Auzind laudele primite pentru eforturile lor, ei isi vor consolida stima de sine si vor fi incurajati sa continue. In timp ce performantele pot provoca anxietate, sentimentul de realizare de la final ofera un sentiment de satisfactie emotionala.

  • Dezvoltarea memoriei si a creierului

Creierul unui copil este ca un burete. Stiinta spune ca avem perioade de timp foarte specifice in care sa obtinem anumite cunostinte sau anumite parti ale creierului vor fi incapabile sa se dezvolte. Cel mai eficient este sa faci copilului cunostinta cu pianul cat mai devreme, atunci cand creierul sau este mai deschis spre experiente noi si poate absorbi toate informatiile. Lectiile de pian sustin dezvoltarea memoriei si abilitatile motrice fine.

  • Rezultate scolare mai bune

Studiile arata ca muzica si abilitatile matematice sunt strans legate. De exemplu, copiii invata abilitatea matematica de recunoastere a modelelor in timp ce studiaza muzica. Impartirea este, de asemenea, invatata prin muzica, deoarece copiii invata sa imparta notele intai in sfert, apoi in jumatati.

  • Abilitati sociale

Pe langa invatarea manierelor, lucrul in echipa cu profesorul sau intr-o lectie de grup ii va invata pe copii sa coopereze unii cu ceilalti. Copiii invata abilitati sociale de rezolvare a problemelor, deoarece trebuie sa asculte, sa comunice si sa impartaseasca. Intr-un cadru de grup, copiii vor intelege curand ca pot face muzica frumoasa doar atunci cand lucreaza ca echipa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *