5 motive pentru care să consumi dovlecei și cum poți să îi gătești la Thermomix

Multe persoane aleg să lase dovleceii la urma listei de cumpărături, considerând că au un gust fad și că felurile în care se pot prepara sunt prea puține. Cu puțină creativitate însă și un robot de bucătărie care te ajută să gătești orice poftești, îi vei convinge și pe cei mai mofturoși să includă dovleceii în meniul lor.

Dovleceii nu conțin grăsimi și sunt bogați în fibre și apă. Conțin cantități semnificative de vitamine și minerale și sunt recomandați pentru adulți și copii.

Este bine de știut și că dovleceii sunt un bun aliat al dietelor și ajută la obținerea unei siluete de invidiat, în timp ce oferă corpului o mulțime de nutrienți.

Consumul dovleceilor oferă o mulțime de beneficii, iar în acest articol vom prezenta o parte din principalele avantaje, alături de metode inedite prin care poți să îi gătești.

1. Dovleceii ajută digestia

Includerea dovleceilor în dietă ajută la eliminarea multor probleme digestive. Fiind bogați în apă și fibre, dovleceii sunt esențiali pentru un sistem digestiv sănătos.

2. Dovleceii încetinesc apariția semnelor de îmbătrânire

Printre motivele apariției semnelor de îmbătrânire se numără radicalii liberi, toxinele și inflamațiile la care organismul este expus de-a lungul timpului. Efecetele lor pot fi reduse prin consumul alimentelor bogate în antioxidanți, cu proprietăți antiinflamatorii. Dovleceii sunt bogați în antioxidanți și ajută la reducerea semnelor de îmbătrânire.

3. Dovleceii sunt o sursă de vitamine

Atunci când sunt gatiti corect, dovleceii oferă un aport semnificativ de vitamine și minerale, precum vitamina C, vitamina A, vitamina B4, calciu, magneziu și potasiu. Dovleceii făcuți la Thermomix își păstrează o mare parte din nutrienți datorită timpului exact de gătire și modului sănătos de preparare. 

4. Dovleceii contribuie la reglarea zahărului din sânge

Nivelurile ridicate de zahăr în sânge pot fi agravate de o dietă bogată în antioxidanți și săracă în fibre. Prin includerea dovlecelului în dietă, aportul de fibre crește, iar senzația de sațietate pe care o oferă va reduce nevoia de a consuma făinoase.

5. Dovleceii ajută circulația și inima

Dovleceii sunt săraci în sodiu și grăsimi, dar bogați în potasiu și fibre. Aceste proprietăți ajută la menținerea unei circulații sanguine sănătoase și la scăderea nivelului de colesterol. Incluși în dietă, dovleceii contribuie la o inimă sănătoasă.

Cum gătești dovlecei la Thermomix folosind rețetele de pe GoostoMix

Dovleceii poți fi încluși în dietă ca ingredient principal într-o mulțime de preparare delicioase.

În primul rând, poți să îi gătești la aburi folosind Thermomix, astfel vei avea siguranța că proprietățile lor benefice sunt păstrate.

Dacă vrei să încerci o rețetă deosebit de simplă și gustoasă, îți recomandăm chifteluțe de dovlecei și mozzarella. Se prepară foarte ușor și sunt îndrăgite de toată lumea, de la mic, la mare.

O alta rețetă cu un rezultat incredibil este cea de burger vegetal cu sos remoulade și ceapă caramelizată la Thermomix. Cea mai bună parte la această rețetă este că poți prepara acasă totul, începând de la chifle, pâna la sos, folosind rețetele adaptate la Thermomix, publicate pe GoostoMix.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *