Idei de decorare a biroului

6 metode simple pe care să le folosești când îți decorezi biroul

Biroul este un spațiu personal pentru foarte mulți dintre noi și de cele mai multe ori acolo petrecem o bună durată din timpul nostru.

De aceea considerăm că este esențial să te simți cât mai bine atunci când îți petreci timpul la birou. 

Iar o metodă foarte bună de a face asta fără prea multă bătaie de cap ar fi prin simpla decorarea biroului. La fel cum sunt, de exemplu bijuteriile ce se potrivesc și le alegi în funcție de personalitatea ta, așa e și cu arta. Plus că te va ajuta să te concentrezi mai bine.

Deci hai să-ți arăt câteva moduri accesibile prin care poți aduce puțină viață biroului tău pentru a-l transforma dintr-un loc plictisitor într-unul care să te atragă.

  • Figurine/ Sculpturi

Dacă ești genul de persoană căreia îi plac jocurile video, animeurile sau filmele probabil ai deja un personaj favorit.

Ei bine, șansele sunt mari ca pe internet să poți găsi o figurină cu acest personaj pe care să o poți pune pe birou pentru a-i oferii personalitate.

Partea bună a acestor figurine este că nu sunt foarte scumpe, plus că le poți folosi și dacă ai un birou mai mic ele ocupând un spațiu restrâns.

Totodată, dacă ești pasionat al stilului clasic poți opta pentru niște mici sculpturi în loc de figurine. Și pe acestea le găsești destul de ușor pe internet și le poți așeza într-un colțișor al biroului tău.

  • Un scaun comod

Probabil dacă petreci mult timp la birou sună intuitiv să ai un scaun comod pe care să stai.

Totuși am observat că foarte multă lume continuă să folosească un scaun vechi, scârțâitor și care a început să se rupă.

Diferența pe care un scaun confortabil o poate face este față de unul vechi este de la cer la pământ. Dacă alegi să faci această schimbare vei observa că la finalul zile vei fi completat mai multe sarcini, nu te va mai durea spatele și vei pleca cu un zâmbet pe buze.

Cu toate acestea, un scaun bun este posibil să coste mai mult față de cele standard, deci acordă atenție înainte să achiziționezi ceva.

  • Plante vii

Pe cât de neînsemnate par, plantele joacă un rol important în viața noastră. 

Și nu doar pentru că ne oferă oxigen și aer curat, dar și pentru că ne fac mai fericiți. Un studiu realizat de cercetători a arătat că oamenii care au avut prin preajma lor plante erau mai fericiți la finalul zilei față de cei care nu au avut.

Partea bună este că poți obține același rezultat și cu o floare mică de birou. Fie o floare mică sau una ornamentală, este decizia ta.

Totuși ține în minte că o parte din florile de pe piață necesită destul de multă îngrijire. Asta înseamnă că trebuie să îi schimbi pământul des, să o uzi la câteva zile, să te asiguri că are multă lumină și tot așa.

Dacă nu ești genul de persoană care să aibă grijă de flori, dar totuși îți dorești o pată de culoare pe biroul tău poți opta pentru o floare din specia suculentelor.

Ele sunt mult mai permisive și nu au nevoie de același tratament.

  • O lampă

Dacă deja ai un birou, probabil că este bine luminat.

Chiar și așa, o lampă nu trebuie neapărat să facă lumină. Poți găsi una care doar să adauge puțină lumină caldă și să confere biroului acea stare de “acasă” dacă consideri că deja are foarte multă lumină albă.

Cheia aici este să găsești o lampă care să nu lumineze puternic, doar o lumină slabă gălbuie astfel încât să nu scoată în evidență biroul în sine.

  • Cărți

Probabil ai un birou în care nu poți aduce prea multe cărți. 

Totuși, dacă ești un pasionat cititor poți aprecia simpla prezență a unor cărți bune în jurul tău.

De aceea, dacă ai puțin spațiu la dispoziție poți aduce câteva cărți pentru a aduce o bucățică din personalitate ta și în birou.

  • Tablouri

Probabil spațiul cel mai nefolosit dintr-un birou, dar cu cel mai mult potențial este cel de pe pereți.

Poți pune niște rafturi pentru a evita dezordinea, sau poți atașa niște tablouri.

Nu trebuie să fie opere de artă consacrate.

Poți pune doar niște simple poze înrămate cu cei dragi și este de ajuns. Ce ți se potrivește cel mai bine este alegerea potrivită.

Acestea au fost câteva idei pe care le poți folosi și tu pentru a-ți decora biroul și pentru a aduce puțină personalitate în el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *