A doua versiune a „Standardelor europene de calitate în validarea rezultatelor învățării din voluntariat ”

Scopul proiectului eQval este de a defini și promova în întreaga UE adoptarea „Standardelor europene de calitate în validarea rezultatelor învățării din voluntariat ”.

Prima versiune a „Standardelor europene de calitate în validarea rezultatelor învățării din voluntariat” a fost produsă de partenerii proiectului eQval în martie 2023. În următoarele luni, partenerii de proiect au efectuat o consultare publică cu privire la această versiune inițială a standardelor. La consultarea publică au participat în total 684 de persoane din întreaga UE, reprezentând toate părțile interesate implicate în procesul de validare a rezultatelor învățării din voluntariat:

66 Universități

64 Școli profesionale

 64 Furnizori de educație non-formală

61 Întreprinderi

42 Administrații publice și factori de decizie în domeniul educației și formării

155 Organizații de voluntariat

232 Voluntari

Pe baza feedback-ului participanților la consultare publică, partenerii proiectului eQval au pregătit cea de-a doua versiune a „Standardelor europene de calitate în validarea rezultatelor învățării din voluntariat ”.

În prezent, partenerii de proiect lucrează la elaborarea unui Manual pentru a sprijini toate părțile interesate să adopte aceste standarde de calitate. Manualul va include informații detaliate și materiale de sprijin pentru a facilita implementarea „Standardelor europene de calitate în validarea rezultatelor învățării din voluntariat ”. Acest manual va fi publicat pe www.eqval.eu în iunie 2024.

Proiectul eQval este o inițiativă a Platformei de Voluntariat Spaniol (Spania) în colaborare cu: CESUR (Spania), Universitatea Tehnologică Munster (Irlanda), Centrul pentru Voluntariat European (Belgia), CSVnet (Italia), Confederația Portugheză de Voluntariat (Portugalia) , și Psitest (România). Proiectul este cofinanțat de Programul Erasmus+ al Uniunii Europene.

Notă: Proiectul eQval este cofinanțat de Programul Erasmus+ al Uniunii Europene. Conținutul acestui comunicat de presă este responsabilitatea exclusivă a partenerilor de proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *