Activitati in curtea casei pentru copii

Cea mai buna metoda de a tine mintea copiilor ocupata si  de a nu-i lasa sa se plictiseasca e sa gasiti impreuna activitati in curtea casei. Jocurile in aer liber stimuleaza capacitatea lor mentala, reduc stresul si ajuta la imbunatatirea sanatatii fizice. Mai jos aveti 5 idei de jocuri usoare si distractive care ii vor tine pe cei mici departe de calculator, tableta sau telefon.

Creati o gradina a simțurilor

Intr-un coltisor al curtii puteti amenaja o gradina cu diferite tipuri de plante.  Pentru copii va fi foarte atragatoare diversitatea de mirosuri si texturi a plantelor. Cautati soiuri de plante cu mirosuri interesante (lamaie,  menta, ciocolata), pentru ca cei mici sa fie cat mai atrasi sa-si petreaca timpul in micuta gradina senzoriala.

Activitati practice

Copii adora mestesugurile si arta, deoarece sunt pusi sa gandeasca, sa creeze si sa realizeze diferite lucruri originale. Impreuna cu copilul puteti sa va lasati imaginatia sa zboare in redecorarea gradinei senzoriale: pietre pictate in culori simple, cu modele sau in forma de insecte; oale vechi pictate pentru a pune plante în ele etc.

Construiti!

Pentru vizitatorii gradinei, cum ar fi pasarelele, puteti construi o casuta din lemn, o hranitoare sau o sursa de apa pentru a poposi mai mult in gradina voastra.

Ofera copilului posibilitatea de a castiga bani

O idee de nerefuzat pentru copiii mai mari este recompensarea muncii depuse in gradina cu bani de buzunar. In functie de varsta lor, puteti sa-i lasati sa ude florile, sa vopseasca lucrurile din gradina, sa tunda gazonul si asa mai departe. Fiind o munca usoara unde rezultatele vor fi imediat vizibile, copiilor le va creste stima de sine, isi vor dezvolta abilitatile de gradinarit si vor cunoaste sentimentul de satisfactie si de realizare in urma activitatilor cu familia.

Creati diferite zone de joc

Spatiul din aer liber este excelent pentru distractie si voie buna, el nu inseamna doar o gradina cu flori, fiind posibile mai multe activitati. La fel ca in invatamantul prescolar, unde clasa e impartita pe mai multe zone, asa puteti  face si dumneavoastra cu curtea sau cu gradina din spatele casei. O zona poate fi dedicata gatitului, cu cateva ustensile de bucatarie vechi, pe care nu le mai folositi, lasati copilul sa-si creeze propria lui bucatarie, unde ingredientele principale sunt apa si nisipul. O alta zona poate fi un circuit cu obstacole sau o zona de joaca cu animalul de companie.

     Viata la casa iti ofera mai multe posibilitati si beneficii,  unde curtea este spatioasa te poti bucura de relaxare, de jocurile cu cei mici si de timpul petrecut cu prietenii. Sunt case de vanzare in Valea Ursului, care apartin de un complex rezidential, intr-o zona linistita, cu aer curat, incadrate intr-un mediu natural cu spatii verzi ingrijite. Modelele de case de vanzare din Valea Ursului, sunt moderne, spatioase,  curtile frumos amenajate si potrivite pentru timpul petrecut in familie. Acest complex rezidential este un loc perfect pentru toate planurile: relaxare, distractie, lucru de acasa.

     Este ideal ca locuinta pe care o aveti sa fie la curte, pe cei mici ii puteti tine ocupati cu diferite jocuri si activitati,  iar dumneavoastra va puteti relaxa si bucura de vremea frumoasa de afara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *