Cabinet Avocat Varzaru Ion

Află cum poate asista un avocat partea vătămată a unui accident rutier

Dacă ați fost implicat într-un accident de mașină în urma căruia ați suferit răni, cealaltă parte poate fi responsabilă pentru rănile suferite. Într-o astfel de situație, este cel mai recomandat să contactați un avocat specializat în accidente rutiere care vă poate reprezenta, mai ales dacă vă confruntați cu răni severe, daune morale și mari pierderi financiare. Majoritatea persoanelor care au fost implicate într-un accident de mașină, nu își cunosc toate drepturile, tocmai din acest motiv este indicat să vă consultați cât mai repede cu un avocat după accident și să explorați împreună ce opțiuni aveți în legătură cu un potențial proces.

Un avocat vă poate oferi îndrumare pentru a depune o cerere și vă poate avertiza în privința provocărilor cu care vă puteți confrunta. Fiecare împrejurare și fiecare accident este diferit, însă cu ajutorul unui avocat, puteți determina dacă aveți un caz compensabil și dacă este în propriul interes să mergeți mai departe cu cazul.

Un avocat poate ajuta la obținerea de probe în urma unui accident de mașină

Un avocat vă poate ajuta să obțineți dovezi în urma accidentului în care ați fost implicat. Pot exista mai multe dovezi cheie care trebuie colectate cât mai repede posibil și poate fi necesar ca primele declarații pe care le faceți referitor la accident să fie scrise sau înregistrate, pentru ca acele detalii specifice să nu fie uitate sau omise. De asemenea, un avocat poate discuta cu martorii cât mai curând posibil și poate obține înregistrări de la reședințele sau afacerile din apropierea locului unde s-a produs accidentul. În cele din urmă, pentru a vă ajuta să obțineți despăgubiri pentru daune morale și fizice, avocatul poate obține rapoartele de la poliție sau rapoartele de accident care au fost efectuate în urma coliziunii.

Un avocat vă poate ajuta să discutați cu compania de asigurări

De multe ori, în urma unui accident, a purta o discuție cu o companie de asigurări poate fi o mare provocare, deoarece compania caută să își protejeze interesele, nicidecum interesele clienților. Ca atare, compania vă poate adresa tot felul de întrebări confuze sau vă poate face să recunoașteți o greșeală, chiar dacă nu ați făcut nicio greșeală. Un avocat accidente rutiere vă poate oferi sfaturi referitor la cum să discutați cu compania de asigurări, iar dacă primiți scrisori de la compania de asigurări pe care este posibil să nu le înțelegeți, un avocat vă poate explica conținutul scrisorilor și vă poate spune ce acțiuni să întreprindeți în legătură cu scrisoarea.

Un avocat vă poate depune dosarul în instanță și îl poate notifica părților

Printre serviciile pe care le oferă un birou de avocatură se numără depunerea și notificarea documentelor judecătorești. Un avocat va completa toate documentele necesare și le va depune în instanță în timp util. Depunerea documentelor judecătorești la timp este foarte importantă deoarece, dacă există erori în formulare, acestea ar putea împiedica întocmirea corespunzătoare a cazului. Cazul trebuie depus într-un anumit interval de timp pentru a nu pierde dreptul de a intenta un proces împotriva celeilalte părți. Odată ce actele sunt depuse, biroul de avocatură se va asigura că toate părțile implicate sunt înștiințate. Un caz poate fi demarat sau poate fi amânat dacă procesul de intentare nu este efectuat corect, așa că un avocat își poate asuma această sarcină pentru a vă ajuta să obțineți cât mai rapid despăgubirile pe care le meritați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *