Amenajarea interioara in tonuri bej

In orice perioada a anului am fi si oricat de des s-ar schimba moda la capitolul design interior, un lucru este clar, nuantele de bej si tonurile de maro in general vor ocupa mereu primele pozitii in preferintele oamenilor. Culorile pamantului reprezinta o paleta extrem de variata de nuante ce pot fi folosite in foarte multe combinatii cromatice in amenajarea livingului, dormitorului, bucatariei si a altor spatii casnice.
Nuantele de bej si maro sunt alese atat de catre cei care iubesc natura si culorile pamantului, cat si de catre cei carora le este teama de nou, de culorile vii si aprinse, preferand o paleta cromatica neutra si sigura. In plus, maroul si nuantele lui pot fi integrate cu usurinta in aproape orice stil de amenajare.
Unele persoane se simt confortabil in prezenta nuantelor de maro, deoarece aceste culori au un impact asupra starii lor de spirit. Realitatea este ca maroul si nuantele asemanatoare au un efect linistitor tocmai pentru ca sunt asociate cu pamantul si natura de unde provin. Decorurile in care predomina aceste culori si nuante sunt percepute ca fiind unele calduroase, sigure si primitoare. Si avand in vedere ca livingul este un spatiu destinat reuniunilor familiale si a intalnirilor cu rudele si prietenii, e firesc sa-l imbracam in culori care indeamna la relaxare, incredere si confort.
Canapeaua maro este un element de contrast intr-un living.
Peretii bej prezinta si avantajul ca pot fi asortati atat cu mobilier alb sau crem, cat si cu mobila in culori inchise. Si cum majoritatea pieselor din living sunt albe sau ivoire, iar decorul necesita o pata de culoare mai ferma, mai intensa, poti alege un coltar maro cappuccino, dar si cateva corpuri modulare suspendate, montate pe unul dintre peretii incaperi. Aceste piese completeaza cromatic decorul pastelat al livingului.
Un ambient imbracat in tonuri neutre poate fi accesorizat foarte usor cu textile si mici decoratiuni colorate, uni sau cu diverse tipuri de imprimeu.
Nuante de bej in stilul clasic
Culorile neutre se potrivesc perfect amenajarilor clasice. In acest caz, simplitatea si simetria trebuie respectate cu strictete. In cazul in care peretii sunt vopsiti in tonuri de bej, atunci pardoselile pot fi cel mai bine realizate in culoarea maro inchis. Aceasta regula se poate aplica si pentru mobilier sau accesoriile din camera respectiva.
Bej-ul in stilul country
Probabil stiti ca acest stil este aproape de tot ceea ce inseamna natural. Bejul, cu multe nuante combinate, umple in mod egal interioarele in stilul country. El poate fi folosit ca decor de fundal, cu diferite accente. Daca preferati mobilierul inchis la culoare, atunci este mai bine sa decorezi restul incaperii elemente in tonuri luminoase de bej.
Stilul minimalist in tonuri bej
Acest stil devine tot mai popular de la an la an. Acest stil in tonuri bej, arata la fel de impresionant atat in ​​camere foarte mici, cat si in camere foarte spatioase. In plus, acest stil este potrivit pentru proiectarea de apartamente studio sau garsoniere.
Pentru apartamentele mici, o combinatie de bej si minimalism, este cea mai buna optiune, iar culoarea bej va extinde vizual spatiul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *