Amenajarea unei garsoniere

Chiar daca nu dispui de spatii foarte mari, este important ca tavanul sa fie cat mai inalt, pentru a avea cat mai mult oxigen si stare de bine in incapere. Plafonul poate ascunde majoritatea instalatiilor electrice sau tevile care in mod normal traverseaza locuinta.

Exista o multime de trucuti de amenajare a unei garsoniere astfel incat sa te poti bucura si de spatiu si in acelasi timp, sa ai un decor placut, practic si confortabil.

Cel mai important aspect intr-o garsoniera, este lumina naturala. Este nevoie de ferestre mari pentru a patrunde cat mai multa lumina in incapere, aceasta va da senzatia de spatiu. Perdelele sa fie in culori deschise iar peretii in tonuri de alb, crem sau gri.

Alege oglinzi mari- acestea vor capta lumina naturala. Alege piese de mobilier cu oglinzi sau lipeste pe pereti diferite modele de oglinzi decorative. Inclusiv in camera de baie poti opta pentru cabina de dus din sticla securizata cu oglinzi.

Renunta la amenajarea garsonierei pe orizontala. Foloseste spatiul pe verticala, alege mobilier cu dulapuri suspendate, etajere montate pe inaltimea peretilor sau chiar rafturi incastrate in perete sub tavan.

Daca ai o garsoniera open space, delimiteaza spatiul.

Intr-un living cu forma neregulata poti delimita intr-un mod natural si simplu camera de zi, folosind un corp de biblioteca in dreptul patului sau un paravan care sa aiba si rol decorativ.

O alta varianta potrivita garsonierelor mici, este sa asezi canapeaua perpendicular sau paralel cu patul. Langa canapea poti aseza o lampa cu picior sau o planta pentru a evidentia cele doua zone.

Mobilierul fara manere este o varianta foarte avantajoasa pentru garsoniere. Lasa la o parte dulapurile de bucatarie care sun ornate sau care au manere mari, pentru ca acestea vor ocupa mult din spatiul util. Alege pentru bucataria din garsoniera ta, corpuri de mobilier cu usi care se deschid la o simpla apasare.

Opteaza pentru dulapuri deschise, asta in cazul in care nu te deranjeaza sa lasi la vedere vesela.

Alege mobilierul multifunctional

Evita mobilierul masiv in culori inchise, si alege mobilier cu linii suple, in culori deschise si calde- o canapea modulara, masa extensibila pe perete, scaune care se pot rabata, masuta de cafea cu spatiu de depozitare integrat sau o bancheta cocheta care are loc de depozitare.

Foloseste pentru garsoniera ta doar obiecte care pot indeplini mai multe functii. O masuta simpla cu roti poate fi folosita ca noptiera, masuta de cafea, birou sau chiar masa pentru doua sau mai multe persoane.

Canapeaua poate fi folosita ca loc de relaxare, ca pat de dormit noaptea sau chiar pentru spatiu de depozitare.

Amenajarea unei garsoniere are ca baza regulile clasice de desing interior, se bazeaza pe creativitate, insa cel mai important este sa te axezi pe nevoile si pe stilul tau. Personalizeaza cat mai mult spatiul, tinand cont de dimensiunile si forma garsonierei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.