Bateria auto și vremea rece

Vremea rece si bateria auto

Vremea rece nu este singurul lucru care afectează durata de viață a bateriei mașinii tale. Conducerea în timpul iernii poate fi dificilă și pentru baterie. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să treci peste iarnă fără probleme.

Vremea rece afectează performanța bateriei mașinii în diferite moduri:

– Temperaturile scăzute reduc capacitatea motorului de a genera energie, iar acest lucru înseamnă că este nevoie de mai multă putere din partea bateriilor pentru a porni și a rula un vehicul.

– Aerul rece poate provoca, de asemenea, condens în interiorul motorului, care va duce la coroziune pe piesele metalice și va reduce capacitatea de încărcare a celulelor din baterie.

– Când pornești mașina, aceasta consumă o cantitate mare de curent din baterie pentru o perioadă scurtă de timp, până când atinge viteza maximă (acesta se numește „curent de pornire”).

Câteva lucruri pe care le puteți face pentru a menține bateria mașinii sănătoasă iarna

Vremea rece poate fi o provocare pentru bateria mașinii tale. Pe vreme rece, reacția chimică internă a bateriei este încetinită. Acest lucru provoacă o scădere a tensiunii, ceea ce poate duce la o performanță redusă a motorului și chiar la imposibilitatea aprinderii acestuia.

Sfaturi despre cum să te pregătești pentru vremea rece și despre cum să îți menții mașina să funcționeze fără probleme în timpul iernii:

– Menține-ți mașina bine încărcată în timpul iernii: dacă nu conduci des, asigură-te că o încarci și că este încărcată pentru a evita surprizele.

-Ideal ar fi ca, pe timpul iernii, mașina să fie parcată într-un garaj, pentru a evita temperaturile de îngheț.

– În cazul în care rămâi în interiorul mașinii pentru mai mult timp, evită să folosești ventilatorul de pentru căldură, radioul și celelalte echipamente electrice, dacă motorul este oprit.

Îți poți alege bateria auto potrivită pentru nevoile tale de aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *