calculatoare-performante

Calculatoare ieftine si performante. Este posibil?

Ca şi în cazul achiziţionării oricărui produs, e imposibil să nu ne gândim şi la bani înainte de a ne gândi la performanţă, lucru ce este valabil şi pentru achiziţionarea calculatoarelor. Poate că te-ai întrebat dacă există variantă să achiziţionezi un calculator la un preţ mai redus, însă care să îţi ofere performanţe de top. Ei bine, da, este posibil acest lucru, iar pe parcursul acestui articol vei vedea cum poţi achiziţiona un calculator ieftin, dar performant.

Calculatoarele refurbished sunt o variantă

O variantă optimă pentru achiziţionarea unui calculator ieftin dar performant, este reprezentată de căte achiziţionarea unuia tip refurbished. La începutul unei afaceri bugetul pentru investiții poate fi adesea limitat, dar echipamentele IT&C trebuie sa fie performante în special în industriile în care 90% din munca angajaților se va desfășura pe calculator. Vezi oferta de calculatoare refurbished cu Windows de la Server-Config.ro

De mai mulţi ani, pe piaţa din ţara noastră au început să îşi facă prezenţa produsele refurbished. Mai exact, acestea sunt produse recondiţionate, care sunt vândute la un preţ mai mic decât în cazul unuia nou, deci, da, calculatoarele refurbished pot reprezenta o soluţie serioasă dacă îţi doreşti achiziţionarea unui calculator ceva mai ieftin, însă cu performanţe de top.

Să nu confunzi refurbished cu second-hand, deoarece, cele două nu au absolut nimic în comun. Produsele second-hand sunt cele care sunt vândute de diferite persoane după ce nu le mai utilizează, pe când produsele refurbished trec printr-un amplu proces de verificare.

Ce presupune acest proces de verificare? Înainte de a fi puse spre revânzare, produsele refurbished sunt foarte bine curăţate, atât din punct de vedere al componentelor, cât şi din punct de vedere al memoriei interne, astfel că atunci când îl vei achiziţiona, acesta va fi “gol”, spre deosebire de un produs second hand, unde mai poţi găsi diferite fişiere ale vechiului utlizator.

Însă, asta nu este tot, deoarece calculatoare refurbished trec şi printr-un proces de verificare al componentelor. Mai exact, magazinele specializate pe acest segment de produse trec şi testează calculatoarele, pentru a vedea dacă vreuna dintre componente nu funcţionează la parametrii optimi. Iar, în cazul în care una sau mai multe dintre componente nu funcţionează aşa cum ar trebui, ei bine, componentele problemă sunt schimbate, iar produsul este din nou verificat, pentru  a se constata că problema a dispărut.

E mai ieftin un calculator refurbished decât unul nou sau unul second-hand?

Probabil că şi preţul te interesează foarte mult. Ei bine, da, un calculator refurbished este mai ieftin decât un calculator nou, deoarece, practic, acesta este revândut. Dar, un calculator refurbished nu poate să fie mai ieftin decât unul second-hand, iar motivele le-aţi putut observa mai sus.

Însă, cu doar câteva sute de lei în plus, poţi să îţi cumperi un calculator refurbished care să îţi ofere performanţe ridicate, siguranţă, dar şi garanţie, iar, niciodată un calculator second-hand nu îţi poate oferi aceste elemente.

Un plus al calculatoarelor refurbished în faţa calculatoarelor noi este reprezentat de preţ. Aşadar, sunt toate şansele astfel încât să îţi achiziţionezi un calculator refurbished mai performant şi mai ieftin, decât un calculator nou.

Astfel, putem spune fără niciun dubiu că un calculator refurbished ar reprezenta o variantă foarte bună din acest punct de vedere, oferindu-ţi performanţă, siguranţă, garanţie, la un preţ mai mic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.