Când ai nevoie de servicii PSI pentru compania ta?

Riscul de incendiu este catalogat ca fiind printre principalele amenințări cu care o societate se poate confrunta la un moment dat. Din acest considerent legea a impus măsuri stricte pe care toate companiile trebuie să le respecte astfel încât să evite aceste situații nedorite; de la sesiuni obligatorii de instructaj PSI pentru angajați, la asigurarea de echipamente de protecție și de condiții optime de lucru. Apelează la Outstand Solutions dacă îți dorești să beneficiezi de servicii PSI-SU de prevenire și stingere a incendiilor, astfel încât să elimini orice risc.

Ce înseamnă PSI-SU?

Prevenirea și stingerea incendiilor este un serviciu de respectarea căruia un angajator ar trebui să se asigure în primă instanță, înainte de a demara activitatea propriu zisă a societății pe care o deține. Serviciile PSI-SU sunt reglementate prin lege, ceea ce înseamnă că urmează norme și principii stricte în ceea ce privește implementarea și respectarea.

Este obligatoriu să obții un aviz PSI?

Avizul PSI-SU este considerat o autorizație fără de care activitatea unei companii nu poate fi demarată. Nu doar că legea îl cataloghează ca fiind obligatoriu, lipsa lui atrăgând contravenții dure, dar de el depinde și conturarea unui cadru de muncă sigur, în care riscul de declanșare al unui incendiu să fie minim. În cazul în care situația de urgență totuși se instalează, fiecare angajat să fie instruit, să știe să urmeze un plan de evacuare și acțiune funcțional, iar echipamentele de protecție existente să ajute în diminuarea pericolului până la intervenția unei echipe specializate.

Care sunt normele PSI dictate de legislația in vigoare?

Legea nr. 307 din 12 iulie 2006 privind apărarea împotriva incendiilor este principalul act normativ care reglementează aceste servicii și care trebuie respectată cu strictețe. Aceasta spune că este obligatoriu ca orice societate să stabilească, prin dispoziții scrise, responsabilitățile și modul de organizare pentru apărarea împotriva incendiilor, să înștiințeze personalul cu privire la orice modificare apărută pe parcurs și să asigure identificarea, evaluarea și implementarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor conform criteriilor stabilite.

Unde poti apela la servicii PSI-SU?

Dacă îți dorești să te asiguri că fiecare prevedere este respectată în vederea asigurării unui cadru de lucru sigur pentru tine și angajații tăi, specialiștii Outstand sunt întotdeauna la dispoziția ta. Îți oferă servicii de consultanță și asistență prin care nu doar că evaluezi situația curentă a companiei, dar dezvolți și proceduri prin care să remediezi eventuale nereguli. Ba chiar îți pune la dispoziție echipamente de protecție specifice, planuri de evacuare personalizate sau fișe ale postului adaptate fiecărui angajat, astfel încât, în caz de urgență, să se poată acționa în mod eficient.

Respecți legea, eviți pericole și elimini riscuri atunci când apelezi la Outstand Safety Solutions pentru servicii PSI.

Articolul Când ai nevoie de servicii PSI pentru compania ta? apare prima dată în Presa de Azi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *