credit imm

Cand te poate ajuta un credit IMM

Daca esti antreprenor cu siguranta trebuie sa cunosti despre aceasta modalitate de creditare si beneficiile sale. O problema aparute peste noapte trebuie sa isi gaseasca rezolvarea extrem de rapid pentru a evita blocajul firmei, al productiei sau al desfasurarii activitatii. La fel de bine, o idee stralucita in care aveti incredere si care trebuie sa ia proportii reale si palpabile intr-un timp foarte scurt are nevoie de o investitie financiara de care, poate, nu dispuneti in acel moment. Pentru astfel de momente si situatii au aparut tot felul de solutii sau pseudo-solutii pe piata. Dumneavoastra trebuie sa analizati cele mai bune entitati care va pot oferi un credit IMM fara costuri exorbitante.

Iata cateva situatii in care ar fi cazul sa va ganditi la o astfel de posibilitate

  • Plata taxelor la stat. Aceasta situatie este, fara indoiala, punctul in care niciun om de afaceri nu isi doreste sa ajunga. Mersul corect al lucrurilor din firma sa insemna un profit cel putin suficient pentru a acoperi plata salariilor, a taxelor si impozitelor. In cazul in care aceste lucruri nu se fac posibile, afacerea se afla intr-un impas si are nevoie de un ajutor rapid.
  • Achizitia de mijloace fixe. In cazul in care ati identificat o posibilitate de extindere a afacerii, pe cel putin un sector, si aveti nevoie de noi utilaje sau poate ca aparatura veche s-a defectat si trebuie sa achizitionati urgent una noua, puteti apela cu incredere la serviciile rapide ale unui credit IMM. Activitatea firmei nu va sta blocata nenumarate zile pentru ca procesul va dura extrem de putin atat timp cat sunteti eligibil.
  • Achizitia de stocuri sau materie prima. In cazul in care doriti sa suplimentati depozitele pe care le aveti pentru a promova noi produse sau servicii pe care le oferiti in vederea atragerii unei mase mai mari de clienti, un credit rapid va poate fi de folos si in acest caz.
  • Alte nevoi urgente ale afacerii. Pe langa cele mentionate anterior, fiecare afacere poate avea nevoi personalizate pe domeniul sau de activitate. Puteti apela la varianta creditarii IMM si pentru alte situatii decat cele prezentate.

Mituri despre solicitarea unui credit IMM

Slaba informare a publicului a condus de-a lungul timpului la crearea unor stereoripuri privind accesarea unui astfel de credit. Am facut o selectie de doua mituri, de altfel cele mai vehiculate, pe care le vom mentiona in continuare:

  • Firma falimenteaza. De cele mai multe ori, cand o persoana aude ca doresti sa accesezi un credit pentru afacerea ta va incepe sa te compatimeasca si sa isi prezinte regretele pentru perioada dificila prin care treci. Un astfel de credit este destinat si sustinerii antreprenorului pentru a se dezvolta, nu doar pentru momentele critice.
  • Pana aduni documentele pentru un credit IMM, rezolvi din economiile tale problema. Birocratia s-a simplificat drastic in cazul creditelor de acest gen; documentele necesare sunt in numar de 3, respectiv: extrasul de cont pentru ultimele 30 de zile, certificatul de inregistrare si ultima balanta de verificare. Toate acestea nu ar trebui sa dureze mai mult de o zi pentru a le aduna si prezenta in fata comisiei de verificare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *