Care sunt beneficiile colagenului

Care sunt beneficiile colagenului 

     Cu o mare raspandire in organismul uman si cu numeroase functii si beneficii pentru sistem este substanta denumita colagen.  Daca in corpul uman se gaseste cantitatea potrivita de colagen lichid, beneficiile se vad si se simt incepand de la piele pana la sistemul osos, de la sistemul circulator la sistemul digestiv.  Intre  cantitatea de colagen din organism si elasticitatea pielii exista o legatura directa, prin care se poate observa daca substanta de colagen din corp este scazuta datorita  ridurilor expresive.

    Colagenul este o proteina care se produce in mod natural in organism, care contribuie la o functionalitate normala a intregului sistem si ajuta tesuturile sa ramana la o forma initiala dupa contractie.

Beneficiile colagenului pentru organismul uman sunt urmatoarele:

 • Mentine elasticitatea, fermitatea si stralucirea pielii;
 • Diminueaza ridurile faciale si riscul deshidratarii tesuturilor;
 • Are un rol important in refacerea cartilajelor;
 • Previne aparitia unor afectiuni precum: artrita reumatoida,  artroza, osteoporoza, osteoartrita, guta;
 • Contribuie la sanatatea pulmonara, la sanatatea sistemului circulator,  la sanatatea sistemul gastrointestinal si la sanatatea sistemului muscular;
 • Colagenul tonifiaza globul ocular si contribuie la sanatatea ochilor;
 • Avand un rol de hidratare si regenerare celulara, ajuta la o eficientizare mai rapida de cicatrizare a dermei ( in cazul ranilor de la nivelul pielii);
 • Are un rol important in cresterea si regenerarea parului, dar si in sanatatea unghiilor.

     Colagenul sta la baza sanatatii pielii a organismului uman. După 25 de ani apare o scadere in organism a colagenului, iar pana la  varsta de 45 de ani, acesta poate fi redus cu 30%. S-au identificat numeroase tipuri de colagen, dar cele mai distinctive pentru organismul uman sunt urmatoarele patru tipuri:

 1. Se gaseste in piele, tendoane si oase. ( componenta de baza a matricei dermice acelulare)
 2. Se gaseste in tesuturile cartilaginoase si joaca un rol important in cazul articulatiilor. 
 3. Se gaseste in piele si vasele de sange.
 4. Este prezent in structura membranelor, avand rolul in formarea si sustinerea lor.

     Pentru regenerarea cartilajelor deteriorate si a tesuturilor conjuctive din intregul organism, puteti apela la CH Alpha Plus fiole, produse cu colagen, dovedite stiintific pentru eficacitatea lor de stimulare de refacere celulara.  CH Alpha Plus, cu colagen lichid, patrunde foarte rapid in fluxul sanguin si incepe rapid sa fie acumulat de celelalte tesaturi si cartilaje. Stimuland formarea de noi celule cartilaginoase, CH Alpha Plus ajuta la reconstructia matricei celulare, intarind sistemul imunitar si mobilitatea.

   Pentru hidratarea pielii sunt recomandate tipul de fiole cu colagen, fiind un produs dermatocosmetic eficient impotriva primelor riduri de expresie aparute. Aceste fiole cu colagen previn imbatranirea, tonifieaza pielea si regenereaza epiderma. Indicat sa folositi fiole cu colagen seara, pe tenul curat, in zonele necesare ( in jurul ochilor,  a gatului sau a decolteului), cu o acțiune de cateva minute,  pentru a ajuta pielea sa scape de ridurile profunde. 

     Multe din celule corpului uman sunt ajutate sa se mentina si datorita colagenului, fiind o proteina abundenta in organism, ea are capacitatea de a oferi structura si rezisenta. Cel mai evident aspect a existentei colagenului in cantitati normale este la nivelul pielii, fiind cheia unui aspect sanatos al ei. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *