Care sunt criteriile după care alegi o bicicletă pliabilă?

Care sunt criteriile după care alegi o bicicletă pliabilă?

Bicicletele pliabile au devenit din ce în ce mai iubite, mai ales în zonele urbane, datorită avantajelor lor. 

Având posibilitatea de a le plia, ele pot fi transportate cu ușurință în mașină sau în mijloacele de transport în comun. 

Depozitarea lor nu mai este o bătaie de cap. Vei avea nevoie strict de un colțișor unde să o pui. Sau de ce nu, sub pat. 

Pentru cei ce caută o alternativă de deplasare sănătoasă și economă, bicicletele pliabile sunt soluția.

Cum poți alege bicicleta pliabilă potrivită?

Dacă ești pus pentru prima dată în postura de a alege o bicicletă pliabilă, va trebui să te bazezi pe câteva criterii clare. Am ales să-ți prezentăm în următoarele rânduri câteva aspecte importante pe care trebuie să le iei în calcul atunci când alegi prima ta bicicletă pliabilă.

  • Scopul

În primul rând, înainte de a-ți achiziționa orice fel de obiect, trebuie să te gândești la scopul său. În cazul bicicletelor pliabile, există mai multe tipuri, destinate diferitelor activități. 

Unii au nevoie de o bicicletă multifuncțională atât pentru oraș, cât și pentru munte. Însă, o bicicletă pliabilă potrivită pentru orice împrejurare este doar o situație ipotetică. 

Astfel, trebuie să alegi bicicleta în funcție de scopul ei. Există biciclete de munte și biciclete de oraș. 

Prin urmare, dimensiunea roților, dar și calitatea materialelor contează. Pentru pasionații de sporturi extreme, bicicletele pliabile vor avea dimensiunea roților de cel puțin 26”.

Desigur, pentru cei ce-și doresc o bicicletă pliabilă pentru oraș, cea mai potrivită dimensiune a roților este de 16” sau de 20”. Aceste roți nu pot oferi o viteză mai mare, fiind destinate pentru mersul pe asfalt.

  • Volumul bicicletei

Volumul bicicletei este și el unul important, deoarece o bicicletă pliabilă poate fi transportată atât cu transportul în comun, cât și cu avionul sau mașina personală. 

Evident, bicicletele pliabile destinate pentru munte vor avea un volum mai mare, iar cele pentru oraș sunt mai mici și mai ușor de transportat. În general, cei ce aleg biciclete pliabile pentru munte, le vor pune strict în portbagaj.

Pe de altă parte, pentru cei ce-și doresc o bicicletă pliabilă pe care o pot lua cu ei în deplasări, fără a ocupa prea mult spațiu, atunci bicicletele de oraș sunt cele mai potrivite. 

Prin urmare, cele ce au roțile de cel puțin 26”, pot ajunge la un volum de 280 de litri, iar cele ce au roțile de 16”, vor ajunge la un volum de 90 de litri. 

  • Sistemul de pliere și cardul

Deoarece este o bicicletă pliabilă, materialele și construcția sa trebuie să fie rezistente și de o calitate premium. Acestea sunt comercializate de cele mai multe ori într-o singură mărime, față de tipicele biciclete. 

Majoritatea bicicletelor de pe piață vor avea cadrul de dimensiuni cuprinse într 40 și 50 de cm. Astfel, persoanele înalte trebuie să se asigure că atât șaua, cât și ghidonul pot fi ridicate suficient. 

Ce trebuie să știi despre sistemul de pliere a bicicletelor?

Dacă vei închide și vei deschide bicicleta de mai multe ori în timpul unei zile, atunci sistemul de pliere trebuie să fie unul simplu, dar eficient și rezistent. Modelele mai scumpe se vor putea monta și demonta în aproximativ 10 – 20 de secunde.

Sistemele de blocare sunt bine gândite, fără a necesita repoziționarea șeii sau a ghidonului. Modelele mai de buget, vor impune un proces mai greu, ce va dura cel puțin 3 minute. Cu toate acestea, nu trebuie să cumperi o bicicletă foarte scumpă dacă nu o vei utiliza foarte des. Așa cum am căzut de acord și în rândurile anterioare, vei avea nevoie de un model de top doar dacă bicicleta este un mijloc de transport principal pentru tine.

Materialul din care sunt realizate aceste biciclete este un criteriu foarte important. Nu doar că va dicta durabilitatea lor, ci și greutatea, factor important mai ales când o vei transporta. 

Cele ce au prețul sub 1.000 de RON, vor fi realizate din oțel, fiind greu și sensibil la rugină. În cazul bicicletelor de peste 1.000 de RON, cadrele vor fi fabricate din aluminiu. Acest material este mai rezistent și mult mai ușor.

Astfel, în funcție de scopul și necesitățile pe care le ai, dar și bugetul pe care-l poți acorda, vei găsi modele de biciclete pliabile potrivite pentru tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *