Câte tipuri de încărcătoare frontale există și cum alegi utilajul potrivit

Încărcătoarele frontale reprezintă o necesitate contemporană, pentru că aceste utilaje pot fi folosite pentru o varietate de lucrări. În funcție de tipul lucrărilor poți alege și încărcătoarele frontale potrivite, așa că discutăm în cele ce urmează despre aceste aspecte deosebit de importante. 

Încărcătoarele frontale pe roți

Folosite în special pentru zonele de lucru care nu implică terenuri cu probleme, încărcătoarele pe roți te pot ajuta să încarci cu ușurință și să transporți materialele de construcții în șantier. Dacă ai nevoie de un încărcător frontal, ar trebui să alegi un produs de calitate, de la un brand cunoscut. Un încărcător frontal pe roți CAT îți va oferi siguranță în exploatare și un grad sporit de calitate, care va însemna per total costuri reduse cu mentenanța.

Brandul Caterpillar este unul dintre cele mai cunoscute, calitatea acestor utilaje fiind recunoscută în toată lumea. 

Încărcătoarele pe roți frontale pot fi dotate cu diferite accesorii care au roluri foarte bine stabilite, cum ar fi cupele de încărcare, cupe de excavat, lame, cupe multifuncționale, sau furci.

Din acest motiv, este necesar să alegi încărcătorul care îți oferă siguranță și fiabilitate în șantier, mai ales că lucrările pentru care îl vei folosi sunt din cele mai dificile. 

Pentru ce poți folosi încărcătoarele frontale cu roți?

Aceste tipuri de încărcătoare pot fi folosite pentru lucrări în domeniul drumurilor și a podurilor, pentru deszăpeziri și curățări de drumuri, dar și pentru încărcare a diferite materiale. 

Încărcătoarele pe șenile sau încărcătoare de talie mare

Aceste tipuri de încărcătoare sunt folosite cel mai adesea pe șantierele unde terenul prezintă denivelări, șenilele ajutând din plin la deplasare și la realizarea efectivă a taskurilor. Astfel, chiar dacă vorbim despre soluri mlăștinoase, terenuri accidentate sau chiar de platforme industriale, încărcătoarele pe șenile sunt deosebit de potrivite.

Aceste utilaje sunt foarte robuste, rezistente și sigure și oferă o bună funcționalitate, iar în unele cazuri pot fi folosite chiar și pentru spații înguste sau în care accesul se face deficitar. De asemenea, aceste tipuri de încărcătoare de talie mare oferă și un plus de siguranță în exploatare, iar noile modele de astfel de buldozere îți oferă și reduceri ale emisiilor de gaze, lucru care le face mai prietenoase cu mediul înconjurător. 

Încărcătoare de talie mică

Încărcătoarele de talie mică te pot ajuta în vederea realizării lucrărilor specifice de șantier, cum ar fi curățarea solurilor și pregătirea terenului în vederea construirii. 

Aceste tipuri de utilaje sunt dotate cu o lamă puternică, cu ajutorul căreia pot fi curățate suprafețele, drept pentru care încărcătoarele pot fi folosite chiar și pentru lucrări de deszăpezire.

Cum să alegi utilajul potrivit pentru tine?

Este foarte important să analizezi foarte bine cerințele proiectului pe care îl ai de realizat, pentru a putea face o alegere potrivită. Astfel, primul pas este să iei în calcul dimensiunile lucrărilor. Dacă vorbim despre șantiere foarte mari, cu lucrări complexe, atunci un încărcător frontal de talie medie, pe roți, este alegerea potrivită.  

În cazul în care terenul nu este unul favorabil, ci prezintă denivelări, este umed și mlăștinos, atunci poți opta pentru un încărcător de talie mare, alegând sistemul de deplasare cu șenile. 

Dacă proiectele sunt relativ mici sau dacă ai nevoie punctual de anumite etape, atunci ar trebui să ai în vedere încărcătoarele de mici dimensiuni, care se pot strecura foarte bine chiar și în cele mai dificile zone, pentru a realiza lucrările dorite.

Nu uita să alegi un utilaj de la un brand cunoscut și de la o reprezentanță, pentru că doar în acest fel vei avea garanția calității și a durabilității. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *