anvelope sh ieftine

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand intentionezi sa cumperi anvelope second-hand?

Atunci cand optezi pentru achizitionarea unor anvelope, calitatea acestora trebuie sa primeze, deoarece sunt singurele componente ale masinii care intra in contact direct cu soseaua.

Foarte multi soferi nu au posibilitatea de a cumpara un set de anvelope noi, din cauza preturilor ridicate, iar din acest motiv, se orienteaza  spre anvelope sh ieftine.

anvelope sh ieftine

Pentru ca au un rol deosebit de important – acela de franare, directie si accelerare, decizia de a cumpara anvelope second hand trebuie  luata cu foarte mare atentie si dupa o cercetare amanuntita a pietei.

Pentru a veni in ajutorul tau, iti vom prezenta cateva aspecte de care sa tii cont, inainte sa iti achizitionezi pneuri la mana a doua.

Vechimea – din fericire, toate anvelopele au trecute luna si anul fabricatiei, de catre producatori. Acest lucru iti permite sa verifici cu usurinta vechimea pneurilor.  Ai grija sa verifici cu atentie data fabricatiei.  In cazul in care anvelopele au o vechime mai mare de 4 ani, nu este recomandat sa le achizitonezi. Cel mai bine este sa cauti anvelope de maxim 2-3 ani. Problema cu care te poti confrunta este faptul ca in Romania, o buna parte din anvelopele la mana a doua, comercializate, au o vechime mai mare de 4 ani.

Verifica starea generala a anvelopelor – nu este suficient sa verifici doar vechimea. Desi unele au fost fabricate mai recent, este posibil sa fi fost foarte mult si intens utilizate. De aceea, trebuie sa verifici cu mare grija si in detaliu, starea generala pe cate o au anvelopele – grosimea profilului de rulare,  flancurile si interiorul.  Adancimea profilului de rulare trebuie sa aiba minim 4-5 mm. Flancurile nu trebuie sa prezinte galme, lovituri sau crapaturi iar interiorul nu trebuie sa aiba urme de reparatii.  Fii foarte vigilent deoarece o mare parte din cauciurile second hand care sunt comercializate, prezinta asemenea defecte.

De asemenea, inainte sa achizitionezi un set de anvelope la mana a doua, verifica si daca acestea au fost uzate in mod neuniform. Poti gasi anvelope cu o parte de profil care arata ca nou si o parte de profil disparut aproape in totalitate. Aceasta problema apare in general la penurile care au fost utilizate pe autoturisme care nu au avut geometria rotilor facuta.

Atentie la brand – in cazul in care anvelopele second hand au fost produse de un brand necunoscut, este indicat sa le eviti. Unii producatori necunoscuti de pneuri, nu investesc bani in dezvoltare, teste sau in materiale care sa fie de calitate superioara. In consecinta, anvelopele se uzeaza mult mai repede si nu pot oferi toate calitatile pe care le regasim la anvelopele produse de branduri cunoscute.

Anvelopele second hand se pot dovedi a fi foarte avantajoase, in cazul in care sunt alese cu atentie. Daca intentionezi sa achizitionezi anvelope la mana a doua,  este foarte posibil sa iti poti permite  un set de anvelope de calitate superioara, de la o marca recunoscuta, premium mai degraba, decat un set de anvelope noi, de la un producator necunsoscut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *