Ce trebuie să știi chiar înainte de a-ți înființa propria firmă?

Fiecare dintre noi își dorește, în secret, să ajungă la punctul în care va avea propria firmă pe care să o gestioneze și de al cărei profit să se bucure. Fie că deja ai ajuns în acel punct sau încă lucrezi activ în această direcție, procesul de infiintare firma este unul destul de plin de provocări, mai ales atunci când faci acest lucru pentru prima oară. Însă, asta nu înseamnă că nu îl poți pune în practică de unul singur, ci doar că, uneori, o echipă specializată ar putea să vină în întâmpinarea nevoilor tale. Întrucât informația este cheia succesului, am pus la punct pentru tine un ghid cuprinzător cu privire la tot ceea ce trebuie să știi chiar înainte de a-ți înființa propria firmă!

  1. Ce să aleg, PFA sau SRL?

De departe una dintre dezbaterile cele mai aprinse la ora actuală, cea între deschiderea unui PFA sau a unui SRL se aplică diferit, de la o situație la alta. Din punct de vedere legal, un SRL (Societate cu Răspundere Limitată) este alegerea ideală în cazul în care te încadrezi în rândul antreprenorilor care au dorințe mari în ceea ce privește afacerea lor. De altfel, în cazul în care optezi spre această alegere, te bucuri de faptul că ai posibilitatea să alegi și să schimbi codurile CAEN oricând, fără să fi limitat de un număr anume.

Cei care își doresc să se orienteze către un PFA trebuie să știe, încă de la bun început, faptul că au nevoie de o calificare (cum este o diplomă, un certificat sau un atestat) întocmai în activitatea desfășurată. Spre exemplu, în cazul în care îți dorești să deschizi un magazin alimentar, calificarea este esențială, alături de un curs de igienă.

  • Care sunt detaliile de care este bine să țin cont?

Chiar dacă te-ai decis să urmezi procesul de infiintare firme de unul singur, vei avea nevoie de informațiile potrivite pentru a face alegerile optime în cunoștință de cauză. Astfel, va trebui să cunoști care va fi sediul firmei, precum și dacă vor exista și alte sedii secundare sau puncte de lucru. Pentru asta, este indicat să faci rost, încă de pe acum, de adresa de la fiecare sediu în parte, alături de datele proprietarului. De asemenea, trece pe listă și felul de contract, în funcție de sediul în care îți vei desfășura activitatea. Cu puțin timp și efort la îndemână, vei putea urma procesul de inregistrare firma de unul singur, fără griji!

  • Când este momentul să aleg numele firmei?

Una dintre cele mai grele decizii de făcut atunci când vine vorba de procesul de inregistrare firme este alegerea numelui. Nici nu este de mirare, întrucât se impune să verifici disponibilitatea lui atât la ROTDL, cât și la ONRC. Dacă într-unul dintre aceste locuri numele nu este disponibil, va trebui să te gândești la un altul, care să simbolizeze întocmai specificul firmei tale.

Acestea fiind spuse, momentul oportun pentru alegerea numelui firmei este chiar astăzi, respectiv în cel mai scurt timp. Atunci când îl ai la dispoziție, te poți focusa pe alte detalii și etape, astfel încât să faci economie de timp și să te bucuri de avantajele obținute pe termen lung. Însă, în cazul în care ai nevoie de puțin ajutor, poți apela la o firmă specializată care este gata să îți ofere cele mai bune propuneri în concordanță cu nevoile și dorințele tale.

  • Care sunt taxele pe care trebuie să le plătesc?

Pentru a putea face cea mai bună alegere pentru tine, respectiv cea între infiintare SRL și infiintare PFA, este esențial să cunoști care sunt taxele pe care le vei avea de plătit. Așa cum este de așteptat, un anumit tip de firmă este mai avantajos în ceea ce privește aspectul financiar. Însă, acest lucru este cu atât mai important, cu cât specificul firmei tale și aspirațiile pentru viitor pot schimba complet această decizie.

Atunci când ai la dispoziție toate informațiile potrivite, te bucuri de posibilitatea de a face cea mai bună alegere pentru tine. Asigură-te că știi toate detaliile și ia legătura cu un specialist, astfel încât să poți alege în cunoștință de cauză ce tip de firmă ți se potrivește!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *