Ce trebuie sa stiti despre ejacularea precoce?

Atunci cand un barbat nu poate sustine erectia un timp suficient de indelungat apar problemele in cuplu pentru ca nici unul dintre parteneri nu este satisfacut de celalalt. Problemele de ejaculare precoce sunt asadar un lucru cu care barbatii se confrunta, dar cu toate aceste lucruri, aceste probleme pot avea si unele rezolvari.

Ce semnifica ejaculare precoce?

Ejacularea este procesul prin care sperma este eliminata prin canalul uretral, ea fiind stimulata de la nivelul sistemului nervos central. Imediat ce s-a atins un anumit prag de stimulare, creierul transmite un semnal catre organele genitale, lucru care declanseaza ejacularea. Atunci cand acest lucru se intampla intr-un timp scurt de la initierea actului sexual, poate fi vorba si despre o ejaculare precoce.

Exista o diferenta totusi intre ejacularea precoce si disfunctia erectila. Ejacularea precoce se refera la exulzarea spermei mult prea devreme, in timp ce disfunctia erectila este caracterizata prin a pastra erectia pe durata actului sexual. Ejacularea precoce nu este o afectiune severa, dar cu toate acestea ea poate afecta viata sexuala a barbatilor, de aceea o astfel de problema ar trebui tratata cat mai curand. Medicul specialist urolog este cel care va poate spune cum sa va tradati de aceasta problema, acesta oferindu-va indicatiile de care aveti nevoie pentru a trece peste problemele cauzate de ejaculare precoce.

Sunt mai multe cauze care duc la procesul de ejaculare precoce. Una dintre aceste cauze este cea biologica. Infectiile ale aparatului reproducator masculin, disfunctia erectila, precum si diversele afectiuni ale prostatei, pot duce la aparitia acestei probleme. Nivelul scazut de testosteron, dar si consumul excesiv de alcool sau de droguri sunt alte cauze ale aparitiei acestei probleme.

Mai exista si cauze psihologice pentru care aceasta problema poate aparea. Expunerea la un stres prelungit, traumele majore, precum si depresia sau problemele de cuplu, pot provoca oricand o problema. De asemenea, complexele legate de propriul aspect fizic, dar si asteptarile idealiste cu privire la propriile performante sexuale sunt alte motive care pot duce la aceste probleme.

Sunt mai multe produse care lutpa cu aceasta problema a ejacularii precoce. Aceste produse reusesc sa refaca nivelul de hromoni masculini. De asemenea, ele fortifica, dar si tonifica musculatura. Aceste produse sunt apreciate si pentru faptul ca energizeaza organismul, marind in acelasi timp forta, dar si masa musculara. In acest fel, erectiile sunt de durata, iar satisfactia este si ea garantata.

In medie un act sexual dureaza 10-15 minute, dar exista si cazuri cand durata este mai mica. Ejacularea precoce are loc in momentul in care barbatul ejaculeaza in maxzim 60 de secunde de la penetrare. Ejacularea precoce primara se manifesta inca de la primul contact sexual. Mai exista si ejaculare precoce secundara, aceasta aparand mai tarziu in cursul vietii. Ea apare fara ca pacientul sa fi intampinat probleme de aceasta natura in trecut.

Indiferent de situatia prin care treceti, este important sa apelati la sfaturile unui specialist. Acesta va poate recomanda ceea ce aveti nevoie, astfel incat sa treceti peste orice fel de problema. Tineti cont de aceste lucruri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *