Cel mai răspândit echipament de răcire profesională: vitrina frigorifică

Modelele de vitrine frigorifice performante și-au demonstrat utilitatea mai ales în ultimele luni din 2020, de când lumea întreagă are de înfruntat pandemia de coronavirus.

Utilitatea vitrinelor frigorifice, mai presus de orice îndoială

Piața echipamentelor de acest gen era oricum în continuă dezvoltare în ultimii ani, iar trendul ascendent se va menține, chiar dacă multe unități HoReCa au trebuit  să se închidă total, să își limiteze activitatea sau, în cel mai bun caz, să se reorienteze spre livrarea de alimente gătite la domiciliu.

Totuși, pe măsură ce relaxarea ne va face  să revenim cât de cât la viața avută până în martie 2020 și în România, oamenii vor fi din ce în ce mai atenți la modurile de depozitare și afișare ale mărfurilor alimentare și ale băuturilor, atât în acele unități care oferă servicii de alimentație publică, cât și în magazine, unde fie există servire asistată sau pur și simplu clienții își iau produsele dorite ei înșiși de pe rafturile deschise sau din diverse echipamente de răcire dotate cu uși sau alte tipuri de sisteme de închidere.

Trei secole de istorie de la primele sisteme de răcire la vitrinele frigorifice de azi

Există o mare diferență comparativ cu ceea ce se întâmpla în urmă cu circa 300 de ani, pe vremea când William Cullen  a inventat o cutie de răcire practică. Ulterior și Benjamin Franklin a căutat o metodă de răcire folosind lichide volatile, dar de-abia pe la jumătatea secolului 19 Ferdinand Carre a reușit ca să dezvolte o mașinărie care producea gheață.

La sfârșitul secolului 19 și începutul secolului 20 navele au început să fie echipate cu astfel de utilaje producătoare de frig în scopul de a permite transportul alimentelor pe distanțe mai lungi, inclusiv între Europa și America de Nord.

Progresele înregistrate de-a lungul secolului 20 au condus ca aceste sisteme de refrigerare profesionale să fie din ce în ce mai ușoare, mai ieftine, mai ușor de folosit și în număr mai mare, ajungând astfel să fie disponibile pentru o multitudine de afaceri, ele fiind incluse cu entuziasm atât în magazinele cu specific alimentar, cât și în restaurante.

Mai mult decât atât, s-a îmbunătățit și siguranța acestora. Nu s-au mai folosit gaze volatile sau alte tipuri de substanțe chimice periculoase pentru răcire. Treptat, ele au ajuns  să arate așa cum le găsim în zilele noastre, niște utilaje speciale cu reglare digitală, uși de afișare din sticlă, cu un design spectaculos și iluminare cu leduri.

Pe plan internațional se fac tot mai multe studii care vor să răspundă la întrebări cheie precum ar fi:

  • Care sunt problemele întâmpinate de către antreprenori în materie de vitrine frigorifice?
  • Cum s-au schimbat obiceiurile de consum ale clienților actuali, ce dorințe și nevoi diferite au față de consumatorii de acum doi, cinci sau zece ani?
  • Care sunt noile oportunități de afaceri și trendurile cele mai importante existente pe piața vitrinelor frigorifice horeca?
  • Cum se pot stabili obiective de afaceri smart  (specifice, măsurabile, accesibile, realiste și fixate corect în timp) cu ajutorul vitrinelor frigorifice?
  • Ce strategii eficiente de dezvoltare a afacerilor din sectorul horeca se pot elabora utilizând inclusiv echipamentele frigorifice de depozitare și afișare?

Precum se știe, printr-o vitrină frigorifică se înțelege acel echipament de răcire utilizat pentru depozitarea și afișajul unor produse alimentare sau băuturi care necesită condiții de refrigerare sau înghețare specifice.

Piața vitrinelor frigorifice este în prezent împărțită în raport de tipul acestora și de utilitatea pe care o au.

Comandă vitrinele frigorifice de care ai nevoie, de la un furnizor serios!

Există la distribuitorii autorizați autohtoni vitrine frigorifice de tip refrigerare și vitrine frigorifice de tip congelare.

După segmentul de piață pe care îl acoperă, există vitrine frigorifice pentru băuturi, vitrine frigorifice pentru alimente, vitrine frigorifice pentru medicamente, vitrine frigorifice utilizate în alte scopuri, de pildă pentru conservarea florilor etc.

Indiferent dacă deții un magazin de desfacere al produselor alimentare sau băuturilor cu amănuntul sau un restaurant, o cofetărie sau o patiserie, nu se poate să nu te bazezi foarte mult și pe echipamentele frigorifice.

Acestea sunt necesare indiferent dacă urmează să păstrezi în ele băuturile reci nealcoolice sau bere pentru clienți sau pentru a păstra la temperatura adecvată mezelurile, brânzeturile, legumele congelate, carnea, înainte de comercializare.

La TC Romania Crown Cool se găsesc în ofertă vitrine orizontale și verticale performante, într-o paletă vastă de mărimi și modele. Te invit ca să le analizezi pe îndelete și să le comanzi pe acelea care îți acoperă cel mai bine nevoile actuale de business!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *