Cele mai bune sisteme de încălzire în pardoseală le găsiți pe mag-instal.ro

Cel mai bun sistem de incalzire pe care il poate avea o casa este cel despre care nici macar nu iti dai seama ca el exista. Fara calorifere – care fac zgomot noaptea. Fara ventilatoare – care suiera ca un avion care se pregateste pentru decolare. Fara conducte care imprastie praf si va provoaca alergii. Doar o patura uniforma de caldura, exact acolo unde aveti nevoie de ea.

Sistemele de incalzire in pardoseala au mai mult de oferit decat aspectul estetic. Aceste sisteme ofera o modalitate foarte eficienta de a incalzi o locuinta, sporind confortul si reducand costurile cu energia. Intr-un sistem de incalzire in pardoseala, agentul termic este furnizat prin conducte special concepute (tip pe-x, pe-x-al, multistrat), cu diametre uzuale de 16 sau 17 mm. Astfel, apa calda produsa de centrala termica este dirijata prin intermediul tevilor din pardoseala catre zonele care trebuie incalzite, oferind confortul termic de care ai nevoie. In plus, sistemele de incalzire in pardoseala aduc numeroase avantaje fata de sistemele clasice cu calorifere. Cateva dintre beneficii sunt:

– eficienta ridicata si costuri reduse de functionare,
– costuri reduse de intretinere,
– durata lunga de utilizare,
– diminuarea prafului si alergenilor,
– montaj facil,
– mod silentios de functionare,
– posibilitate de automatizare a sistemului de incalzire in pardoseala.

Principalele beneficii ale sistemului de incalzire cu prin pardoseala fata de incalzirea cu calorifere

Comparativ, caloriferele distribuie aerul cald prin convectie, adica aerul cald provenit din calorifer se ridica deasupra lui inspre tavan si, odata ajuns in partea de sus a camerei, el se raceste si coboara spre podea pentru a fi din nou reincalzit de convectia radiatorului, in timp ce in cazul incalzirii prin pardoseala caldura se distribuie radiant, de la nivelul pardoselii in sus, ceea ce inseamna ca va fi cald in orice loc al locuintei te afli.

In concluzie, in cazul sistemului de incalzire cu calorifere ambientul din camera devine inconfortabil, deoarece aerul se stratifica, aparand goluri de aer rece, respectiv aer cald, altfel spus in apropierea caloriferelor este mai cald, in timp ce in restul incaperii este mai rece.

Acest „carusel” al caldurii nu se produce in cazul încălzirii in pardoseala. Sistemul de incalzire in pardoseala are avantajul ca asigura caldura uniform in toata incaperea, astfel fluxul de aer fiind mult mai curat si mai placut.

Daca v-ati convins de utilitatea acestui sistem de incalzire si vreti sa beneficiati de aceste avantaje pe care le ofera incalzirea in pardoseala, atunci puteti vizita magazinul online mag-instal.ro unde veti gasi toate elementele de care aveti nevoie pentru a obtine un sistem performant de incalzire in pardoseala cu apa calda. Aici veti putea gasi echipamentele de care aveti nevoie de la producatori de renume, precum Rehau, Tece, Giacomini si multi altii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *