Centrala termica cu peleti – costuri mici, confort termic garantat

Vrei sa nu mai ai grija incalzirii in perioada rece din an? Iti doresti ca temperatura din propria locuinta sa fie una care sa-ti permita sa porti tricou chiar si iarna? Nu trebuie sa investesti sume impresionante de bani in solutii de incalzire care te vor pune la plata in mod constant, alege incalzirea cu peleti.

Anotimpurile reci nu trebuie sa-ti devina inamici, ci trebuie sa te bucuri de fiecare moment alaturi de familia ta in confortul casei tale. Temperatura potrivita poate fi garantata de o centrala termica cu peleti care poate genera costuri sub 200 de lei lunar, in functie de spatiul care trebuie incalzit.

Studiile, dar si experientele, au demostrat ca incalzirea prin peleti este o alternativa mult mai ieftina si mai eficienta decat cea prin lemn sau gaz. Mai mult decat atat, proprietarul nu trebuie sa alimenteze centrala des, ci acest proces trebuie repetat saptamanal, iar confortul termic este garantat, fara prea multe batai de cap.

Cum poti calcula consumul unei centrale pe peleti?

Atunci cand trebuie sa alegi cea mai buna solutie de incalzire trebuie sa tii cont de mai multi factori care pot influenta decizia ta. Chiar daca unele solutii sunt potrivite pentru apropiatii tai, locuinta ta cu siguranta este diferita de a lor, de aceea trebuie sa cantaresti urmatoarele aspecte inainte de a achizitiona orice tip de centrala:

  • Care este suprafata care necesita incalzire?
  • Cat de bine este izolata locuinta ta?
  • Ce model de centrala pe peleti ti se potriveste cel mai bine?
  • Cate grade iti doresti sa ai in locuinta in anotimpurile reci?
  • Solutiile de acoperire sunt calitative si din punct de vedere termic?

Doar dupa ce ai toate raspunsurile la aceste intrebari poti afla concret care vor fi costurile pe care trebuie sa le aloci lunar incalzirii propriei locuinte. Cu toate acestea, peletii reprezinta o alegere ieftina, dar si eficienta.

Reziduurile reprezinta o adevarata problema pentru persoanele care detin o centrala pe lemne obisnuite. Acest lucru nu este valabil si in cazul peletilor, acestia lasa o cantitate mica de reziduuri care poate fi folosita drept ingrasamant natural. Ce inseamna asta? Vei depune mai putin efort pentru a curata centrala!

Nu trebuie sa-ti umpli spatiile de depozitare cu o cantitate mare de peleti, cel putin nu inainte sa te decizi asupra tipului care iti ofera cel mai mult confort. Abia dupa ce ai testat toate tipurile iti poti achizitiona o cantitate care sa-ti garanteze incalzirea locuintei pe toata perioada sezonului rece.

Reziduurile rezultate, puterea calorica si zgura formata sunt detaliile pe care trebuie sa le urmaresti atunci cand testezi mai multe tipuri de peleti.

Poti folosi mai multe tipuri de peleti pentru a alimenta centrala, iar site-ul tomibena.ro iti pune la dispozitie o gama variata din care poti alege. Testeaza mai multe tipuri de peleti pana ajungi la cea mai potrivita solutie pentru tine, cert este ca toate tipurile au un pret redus. Mai mult decat atat, in unele perioade din an poti prinde un pret foarte bun. Stai cu ochii pe oferte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *