Dentocare

Cine trebuie să folosescă periuțe interdentare

Spațiile interdentare pentru igiena bucală sunt cele mai dificile suprafețe ale dinților și nu se curăță în niciun caz cu periuța de dinți. Placa care trece neobservată este cauza cariilor, gingivitei și parodontozei. Cea mai sigură, eficientă și rapidă metodă de curățare interdentară, este să utilizezi periuțele interdentare, care sunt selectate individual pentru a umple și curăța complet spațiul interdentar. Aproape 30% din suprafața dintelui nu este curățată cu periuța de dinți. 

Astăzi, periuțele interdentare reprezintă o completare excelentă la periuța de dinți tradițională. Această combinație de produse de îngrijire dentară, poate reduce semnificativ riscul apariției cariilor și bolilor gingiilor. Periuțele interdentare fac posibilă menținerea unui zâmbet frumos pentru o perioadă lungă de timp. Practic periuțele interdentare pot fi utilizate de toată lumea, der în special de persoanele cu aparate dentare, implanturi și coroane.

Pentru ce sunt periuţele interdentare?

O periuță de dinți obișnuită poate elimina doar placa și particulele de alimente din partea superioară și laterală a dinților. Perii săi nu pot curăța spațiul dintre dinți. Placa și particulele de alimente blocate, servesc ca mediu favorabil pentru reproducerea microorganismelor patogene, rezultând respirație urât mirositoare și carii. Periuțele interdentare pot preveni problema. În exterior, sunt similare cu periile de uz casnic, dar diferă în dimensiuni. În plus, pentru fabricarea lor sunt folosite materiale care îndeplinesc o serie de cerințe. Periuțele interdentare sunt folosite pentru curățarea temeinică a dinților și, în același timp, pentru prevenirea cariilor și a bolilor gingiilor.

Se recomandă folosirea periuțelor interdentare în următoarele cazuri: în cazul dinților înghesuiți, goluri mari între dinți, la purtarea structurilor ortodontice, în prezenţa coroanelor sau a altor proteze, în cazul gingiilor inflamate, în cazul în care utilizezi des cafea și ceai, în cazul în care fumezi. Nu este atât de greu de înțeles pentru ce sunt periuțele dentare, dacă ne uităm mai atent la caracteristicile și structura lor.

Beneficiile folosirii periuţelor interdentare

Periuţa interdentara îndepărtează eficient placa dintre dinţi, prevenind astfel formarea cariilor. În plus, periuțele interdentare au și alte avantaje: ajută la prevenirea apariţiei unui miros neplăcut în cavitatea bucală, masează uşor gingiile şi le întăreşte, îmbunătățesc circulația gingiilor, reduc riscul de boli parodontale și alte inflamații ale țesuturilor moi.

Dispozitivele speciale îndepărtează eficient petele de pe cafea, ceai și alte băuturi, astfel încât, prin utilizarea lor constantă, dinții rămân albi și frumoși. Dacă comparăm periuțele interdentare cu ața dentară sau scobitorile, acestea nu lezează țesuturile moi și, prin urmare, riscul de deteriorare a mucoasei este minimizat.

Tipuri și dimensiuni de periuțe interdentare

În funcție de forma și scopul periuțelor interdentare, există mai multe tipuri:

Cilindrică. Toate fibrele au aceeași lungime. Acest tip de dispozitiv este folosit pentru îngrijirea cavității bucale în prezența protezelor.

Conică. Diferă prin faptul că lungimea vilozităților de la bază este mai mare, iar spre margine scade treptat până la 1 mm. Este proiectată pentru îngrijirea zilnică a dinților sănătoși.

Curbată. Poate diferi ca formă și grad de curbură. Este folosită pentru curățarea dinților în prezența construcțiilor ortodontice.

Atunci când alegi periuțele interdentare, trebuie să iei în considerare dimensiunea. De obicei, dimensiunea este indicată cu litere precum, S – pentru copii, XL – cele mai mari dimensiuni. Este dificil să determini singur dimensiunea potrivită. Prin urmare, este mai bine să consulți un stomatolog de la clinica stomatologică Dentocare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *