Compania Tracian Beef, cea mai mare ferma de crestere si ingrasare a bovinelor

Specialistii au constatat ca laptele, carnea sau ouale animalelor crescute in aer liber, pe pasuni, sunt mai sanatoase si mai hranitoare decat ale celor crescute in spatii inchise.

Urmand acest model, Grupul Carmistin a luat decizia sa creeze fermele de bovine care sa ofere animalelor cele mai bune conditii. Asa a fost infiintata in anul 2013 Compania Tracian Beef. Alaturi de cei mai buni profesionisti din domeniu, colaboratori danezi si germani, reprezentantii Carmistin au construit cea mai mare ferma de crestere si ingrasare bovine, unde animalele sunt crescute in stabulatie libera, in cadrul unora dintre cele mai frumoase peisaje din judetul Prahova, ferma fiind situata in localitatea Baba Ana.

De ce vite crescute pe pasuni in aer liber? Pentru ca aceste vite sunt, in general, mai sanatoase si sunt mai putin stresate decat cele crescute in ferme inchise. Ele beneficiaza de alimentatie foarte variata, care este compusa din ierburi si alte furaje disponibile in zona; se plimba libere si experimenteaza comportamente naturale. In plus, fermierii le completeaza alimentatia cu vitamine sau minerale, dupa caz.

Pascutul pe pasune este adecvat pentru bovine si pentru rumegatoare in general, ale caror sisteme digestive compuse din mai multe stomacuri extrag in mod natural substante nutritive din iarba si plante. Consumul de furaje neprelucrate este esential pentru aceste animale sa produca saliva, ceea ce neutralizeaza acizii naturali ai stomacului. Cu toate acestea, atunci cand rumegatoarele sunt hranite cu o dieta pe baza de cereale, se produce cu mult mai putina saliva si are efectul opus acidificarii tractului digestiv: pot rezulta leziuni intestinale, deshidratare, abcese hepatice.

De asemenea, s-a dovedit si ca productia de lapte este influentata de conditiile in care sunt crescute vacile. De aceea, multe ferme folosesc o zona in aer liber, unde vacile se pot deplasa libere si pot petrece timp pe pasune intre momentele in care sunt mulse.

In ceea ce priveste Compania Tracian Beef, aceasta detine doua ferme de crestere a bovinelor, cu o suprafata de 12.875 mp si cu o capacitate de productie de 5.000 capete/an.

         Cu fiecare noua etapa a Grupului Carmistin, reprezentantii firmei perfectioneaza metodele si tehnologiile de crestere si ingrasare a tineretului taurin din rasele mixte. Asigura genetica pura si o alimentatie naturala, aspecte care ii ajuta sa aiba obiective indraznete si in viitor.

Bovinele din fermele Grupului Carmistin sunt cumparate de pe piata romaneasca si ingrasate pana la aproximativ 600 kg. O mare parte din ceea ce producem ajunge in casele oamenilor din toate colturile lumii. Perioada medie de ingrasare este de aproximativ 6 luni. Rasele cele mai des intalnite sunt Simmental, Belgian Blue, Charolais, Limousin si Angus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.