Criterii cheie când comanzi o mașină de spălat vase industrială

În spatele succesului fiecărui mare restaurant, cafenea sau bar se află angajamentul neobosit al personalului său, dar și dotările care ajută la creșterea creativității în elaborarea meniurilor și productivității în muncă.

La loc de cinste se află și mașina de spălat vase industrială, un echipament profesional care și-a câștigat respectul în bucătăriile unităților HoReCa actuale. Pentru că fără oale, cratițe, tacâmuri, farfurii și pahare impecabil de curate nu se poate face gastronomie de top. 

Avantajele unei mașini de spălat vase industriale 

De-a lungul anilor, mașinile de spălat vase profesionale cu randament mare au devenit din ce în ce mai importante pentru sectorul HoReCa, pentru că sunt mai rapide, mai economice și fac o treabă mai bună la curățarea veselei, fără acele reclamații inerente ce apar, dacă această activitate s-ar face manual. 

Principalele avantaje ale deținerii unei mașini de spălat vase industriale sunt următoarele: 

●  economisirea de bani pe costurile forței de muncă;

●  viteza crescută de spălare (productivitatea sporită);

●  ușurință în operarea echipamentului profesional de spălat vase;

●  eliberarea unui spațiu valoros în bucătăria unității tale (inclusiv pe blaturi, chiuvete, unde nu mai sunt stocate stive de vase murdare);

●  vasele și sticlăria sunt curățate impecabil;

●  se pot respecta la cote înalte cerințele stricte de igienizare a vaselor de lucru și servire;

●  se reduce drastic consumul de apă;

●  caracterul eco-friendly devine tot mai vizibil la noile modele;

●  se reduce spre zero numărul vaselor și paharelor sparte;

●  se diminuează vizibil accidentele de muncă în bucătărie (tăierile angajaților neatenți în cioburile vaselor sparte). 

Igienizarea impecabilă a veselei și sticlăriei 

Igiena joacă un rol vital în sănătatea noastră zilnică. Orice client care ia masa la un restaurant, cafenea sau bar, se așteaptă ca mâncarea pe care o consumă să fie pregătită nu numai corect, ci și servită pe farfurii curate și igienizate.

Când vine vorba de îndeplinirea cerințelor sanitare din industria serviciilor alimentare, există obligații stricte pe care fiecare proprietar de afacere HoReCa trebuie să le respecte pentru a proteja sănătatea clienților pe care îi servește și a evita încălcarea legii. Mai ales acum, în pandemia de coronavirus, o mașină de spălat profesională foarte bună este de neînlocuit.

O mașină de spălat vase industrială este cea mai bună măsură preventivă pentru a lupta împotriva creșterii și răspândirii organismelor care cauzează boli de origine alimentară.

Pentru uniformitate, există anumite standarde pe care toate mașinile de spălat vase comerciale trebuie să le îndeplinească pentru a se asigura că sunt îndeplinite cerințele sanitare.

Preclătirea vaselor, spre exemplu, reprezintă un pas important pentru a asigura integritatea spălării și că toate bacteriile sunt ucise.

Alegerea mașinilor de spălat vase industriale potrivite pentru afacerea ta depinde adesea de nevoile de utilizare ale mașinii, precum ar fi dimensiunea și capacitatea, dar sunt foarte importante și ușurința de manevrare, viteza la un ciclu de spălare. 

Dimensiunile și capacitatea mașinii de spălat profesionale 

Fiind una dintre cele mai semnificative și costisitoare investiții pe care le vei face în bucătăria unității tale, este esențial să alegi mașina de spălat vase potrivită, cu o capacitate nici prea mare, dar nici foarte mică, luând în considerare cerințele tale de business HoReCa actuale și pe termen mediu.

Ia-ți puțin timp și pentru a cerceta cel mai bun loc unde poți așeza mașina de spălat profesională, chiar înainte de cumpărare, luând în considerare obligatoriu și părerile acelora care lucrează în unitatea ta (bucătari, chelneri etc.).

Bucătăriile de dimensiuni mici se pot sufoca rapid, dacă locația mașinii de spălat incomodează personalul. Plus că se pot produce accidente, ceea ce nu este deloc de dorit pentru afacerea ta.

Totuși, nu uita că dimensiunile mașinii de spălat pe care o achiziționezi vor defini productivitatea sa, motiv pentru care, subestimând mărimea acesteia, pot rezulta inevitabil întârzieri mai lungi cauzate de vasele murdare ce se tot adună, pentru că nu pot să fie igienizate prompt, ceea ce conduce la timp de așteptare mai mare și frustrare pentru clientelă (mai ales dacă aceasta este numeroasă). 

Viteza de spălare 

Viteza și capacitatea mașinii de spălat vase merg adesea mână în mână. Bineînțeles, cu cât mărimea echipamentului este mai impozantă și cu cât mai mare este viteza de lucru, cu atât mai multe vase pot fi curățate într-o unitate de timp dată. Totuși, este bine de specificat faptul că, deseori, diferența de viteză este mai puțin importantă, decât capacitatea mașinii de spălat, dar pentru unele bucătării ocupate acele secunde în plus sau în minus chiar se adună și pot să fie cruciale. 

Zgomotul mașinii de spălat 

Bucătăriile profesionale sunt prin definiție zgomotoase. Asta în condițiile în care s-a demonstrat deja că zgomotele de fond constante au un impact direct, foarte negativ, asupra sănătății la locul de muncă.

Pot crește nivelul de stres, pot provoca hipertensiune și pot afecta somnul celor ce lucrează acolo, așa că are mult sens să iei în considerare și nivelul de emisiile sonore ale mașinii de spălat vase industriale înainte de a o comanda pentru unitatea ta HoReCa.

Producătorii publică în mod deschis nivelul de zgomot a mașinilor de spălat (măsurat în decibeli) pe care le comercializează. Poluarea sonoră pe care o cauzează crește de regulă cu dimensiunea echipamentului de spălat la care ne referim.

Zgomotul nu numai că afectează sănătatea și bunăstarea angajaților, dar, mai grav, poate afecta și confortul clienților, dacă mașina de spălat vase este poziționată în apropierea spațiilor de servire. 

Prețul de achiziție al mașinii de spălat industriale 

Pentru majoritatea proprietarilor de afaceri HoReCa, acesta este un factor semnificativ în decizia de cumpărare. Proprietarii de business sunt adesea tentați să se concentreze prea mult asupra prețului și să neglijeze factorii importanți amintiți, mai ales dimensiunile și capacitatea.

La TC Romania Crown Cool găsești mașini de spălat vase industriale la prețuri foarte bune. Poți cumpăra modelul potrivit pentru tine de aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *