Cu ce asortezi perechea de pantofi stiletto preferata?

O pereche de pantofi stiletto se va dovedi un “must have” din garderoba fiecarei femei care doreste sa fie eleganta, rafinata, sa dea dovada de stil, bun gust si clasa oriunde s-ar duce. Pantofii stiletto se potrivesc atat tinutelor business, cat si tinutelor elegante si smart casual si pot fi asortati atat la rochii, cat si la pantaloni, de aceea reprezinta o “arma secreta” a oricarei doamne sau domnisoare care se respecta.

Scurt istoric al celebrilor pantofi stiletto

Celebrii pantofi stiletto sunt diferiti de oricare alt tip de pantofi, pentru ca au o istorie interesanta. Acestia sunt cei mai populari in randul femeilor si sunt cei mai accesorizati de fashioniste. Pantofii stiletto au aparut inca din anii 1940, cand au inceput sa fie observati in fotografii. Designerul Roger Vivier a inventat pantoful Stiletto pentru  a insoti hainele celebrului designer Dior la inceputul anilor 50. Prima data pantofii stiletto au fost mentionati in anul 1953 in presa in Daily Telegraph.

Acesti pantofi care au starnit numeroase controverse de-a lungul timpului, asociati cu femeile usoare, ajung la cea mai rafinata forma a lor la inceputul anilor 1960, cand varful lor devine la fel de subtire si de alungit ca si tocul. Mode pantofilor stiletto revine in forta in anii 1980 pnentru ca in anul 2000 sa fie adoptat inclusiv la tinutele casual sau office.

Cum recunosti pantofii stiletto?

Pantofii stiletto sunt uso de recunoscut. Acestia au un toc inalt si subtire, cunoscut sub denumirea de “toc cui”. Principala caracteristica a pantofilor stiletto este tocul inalt si subtire, cu o inaltime ce variaza intre 2.5 cm si 25 cm, inaltime pe care o poate si depasi daca pantoful dispune de o platforma care sustine piciorul. Diametrul tocului la baza solului trebuie sa fie mai mic de 1 cm. Interiorul tocului pantofilor stiletto este format dintr-un aliaj metalic care sa poata sustine piciorul la o asemenea inaltime. Varful pantofilor a devenit din ce in ce mai alungit o data cu trecerea anilor, astfel incat pantofii stiletto sa fie foarte usor de recunoscut.

Cum asortezi pantofii stiletto?

Pantofii stiletto au inceput sa fie produsi in masa in urma cu cateva decenii, in momentul in care femeile au inceput sa ii prefere in detrimentul altor modele de incaltaminte. Pantofii stiletto asortati cu tinuta vestimentara potrivita pot crea iluzia unei siluete suple si atractive.

Acesti pantofi pot fi asortati cu rochii luni, drepte, elegante, dar si cu rochii conice. Nu este gresita purtarea pantofilor stiletto cu rochiile si cu fustele mini, dar varianta este potrivita numai femelor indraznete, senzuale, aceasta combinatie fiind asociata in trecut cu fetisurile.

Pantofii stiletto pot fi asortati foarte bine si cu pantalonii pana, cu blugii strimti sau drepti si cu tinutele business sau smart casual. Fara doar si poate, acesti pantofi se gasesc in ziua de azi intr-o mare varietate de culori si de forme, fiind preferati de femeile indraznete si rafinate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *