cadouri angajati de paste

Cum alegem cele mai potrivite cadouri pentru angajați?

cadouri angajati de paste

O companie va reuși întotdeauna să ofere cele mai plăcute și potrivite cadouri angajaților atunci când știe câteva aspecte importante despre ei. Unii sărbătoresc Crăciunul, alții nu, unii sunt catolici, alții ortodocși, la fel cum sunt și angajați care beau alcool și angajați cărora le displace cafeaua. Dacă veți oferi cadouri în necunoștință de cauză, sunt șanse mari ca angajații să le considere inutile și chiar să se simtă mai puțin motivați la locul de muncă.

Având în vedere acest criteriu important, este esențial să știți câte ceva despre echipa de angajați sau să există o persoană în companie care să cunoască astfel de informații ușor mai personale. În general, cadourile corporate sunt oferite cu intenție bună și în ideea de a transmite sentimente de recunoștință și apreciere, dar chiar și un mic pas greșit poate transmite un mesaj nepotrivit. Prin urmare, înainte de a oferi angajaților cadouri în semn de apreciere, este indicat să vă faceți temele.

Cardurile cadou – mai sunt apreciate?

În unele cazuri, angajații apreciază cardurile cadou pentru lucruri specifice, cum ar fi pentru bilete la cinematograf, pentru piese vestimentare la un magazin recunoscut sau pentru manichiură la un salon cu un bun renume. Un alt tip de card cadou care este apreciat este cel pentru produse alimentare, și asta pentru că toți oamenii au nevoie de mâncare. Totuși, una este să oferiți carduri cadou unei echipe restrânse de angajați și alta este să oferiți astfel de carduri cadou unui întreg departament sau mai multor departamente. Unii angajați se vor bucura la primirea unui card cadou, alți angajați pot considera gestul ca fiind banal, iar alții vor considera că un astfel de cadou nu transmite suficient de multă recunoștință. Mult mai apreciate sunt coșurile cadou, pachetele cadou sau cadouri pentru angajați de Paște sau de Crăciun cu dulciuri, băuturi sau produse cosmetice.

Gândiți în afara cutiei

Dacă bugetul este unul limitat și nu vă permiteți să oferiți cine știe ce cadouri echipei de angajați, le puteți oferi un cadou simbolic sau puteți completa un coș cadou cu o atenție mai puțin tangibilă. De exemplu, puteți oferi angajaților o cană de cafea și, pentru a le arăta că le apreciați implicarea la locul de muncă, le puteți oferi și cadouri cu dulciuri pentru copii. Astfel, întreaga familie va fi mulțumită.

De asemenea, zilele suplimentare de odihnă prind bine oricui. Din nou, dacă nu vă permiteți să oferiți cadouri mai substanțiale, puteți veni în întâmpinarea nevoilor angajaților cu două zile suplimentare de odihnă, care nici măcar nu vor afecta productivitatea companiei. Totuși, acele zile suplimentare pot face diferența dintre o vacanță de 5 zile sau o vacanță de 7 zile, ajutându-i astfel pe angajați să obțină un echilibru sănătos între viața profesională și cea personală.

Pot exista și alte modalități de a veni în întâmpinarea nevoilor angajaților, pe lângă oferirea de cadouri corporate. De exemplu, puteți găzdui o petrecere înainte de concediul de vară, puteți permite ca în zilele de vineri să plece mai devreme acasă sau să implementați opțiunea de a lucra de acasă o zi pe săptămână.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *