Cum alegi cel mai bun tractor pentru agricultura?

Cum alegi cel mai bun tractor pentru agricultura?

Munca in agricultura poate fi extrem de epuizanta, in special daca suprafetele de lucrat sunt mari si nu dispui de utilaje agricole, ori acestea nu sunt potrivite pentru terenurile pe care le detii. Nici productivitatea nu va fi la nivelul pe care ti-l doresti. 

Si atunci, pentru a economisi timp, bani si energie, ai nevoie de un tractor. Un tractor modern, dotat cu tot soiul de optiuni care sa-si faca treaba. 

Vrei sa incerci un tractor modern, a carui performanta este recunoscuta, dar nu stii cum si ce sa alegi?

Tractorul este unul dintre cele mai importante utilaje agricole prezente la o ferma, indiferent de dimensiunea acesteia. Tocmai de aceea, achizitia unui asemenea utilaj trebuie realizata in cunostinta de cauza tinandu-se cont de anumiti factori.

Iata cateva aspecte de luat in considerare in alegerea celui mai bun tractor pentru ferma ta:

Sfaturi de luat in calcul atunci cand alegi un tractor

O sa-ti oferim mai multe sfaturi pe care sa le ai in vedere atunci cand trebuie sa-ti achizitionezi un tractor nou pentru afacerea ta din domeniul agriculturii. Sunt cateva intrebari pe care trebuie sa ti le adresezi pentru a ajunge la produsul ideal pentru afacerea pe care o conduceti.

  1. Cum si unde vei folosi tractorul? Ce capacitate are ferma? Cu cat este mai mare ferma, cu atat trebuie sa fie mai mare puterea tractorului, deoarece sarcinile vor fi multe si variate. Pentru fermele mici, un tractor de pana la 100 CP poate fi suficient.
  2. Ce vei face cu el? Ce tip de sarcini va indeplini? Va prelucra solul, va intretine culturile, va transporta obiecte grele? Scrie o lista cu tot ce ar trebui sa faca un tractor pentru tine si ferma ta si vei identifica rapid nevoia pe care o ai.
  3. Bugetul de care dispui. In functie de suma pe care vrei sa o platesti, poti opta pentru un tractor ingrijit si performant tip SH sau poti analiza obtinerea unor fonduri de la stat. Este recomandat sa gandesti si sa te informezi foarte bine inainte de a lua o decizie.
  4. Dotarea cu sistem hidraulic. Este necesar sa putem atasa masini si utilaje la tractor si care vor fi actionate de sistemul hidraulic.
  5. Siguranta si confortul oferite de tractor. Cabina trebuie sa fie spatioasa, geamurile trebuie sa aiba o vizibilitate foarte buna, comenzile trebuie sa fie usor de folosit, fotoliul ergonomic. Sa fie prevazut cu sistem de incalzire si, neaparat, aer conditionat.
  6. Ce atasamente cauti la un tractor? Alege-le pe cele care-ti trebuiesc. Un tractor fara accesoriile specifice este inutil.
  7. Alegi un tractor SH sau unul nou? Avantajul unui tractor nou este tehnologia de ultima generatie. Poti alege un tractor SH, dar opteaza pentru un dealer recunoscut, care iti va oferi garantie si alte servicii de care vei avea nevoie la un moment dat. Alege un tractor ale carui piese le gasesti usor. 
  8. Valoarea de revanzare. Cum vindem un autoturism, asa este posibil sa vindem si un tractor.
  9. Capacitatea de ridicare. Tractoarele sunt prevazute cu mai multe capacitati de ridicare, a bratelor, cea de ridicare statica sau pe intreaga inaltime. Tractoarele cu dimensiuni diferite vor avea capacitati de ridicare diferite. Asadar, gandeste-te si la materialele pe care le vei ridica si transporta.

Cu putin efort ne putem asigura un trai asa cum ne dorim, ne putem hrani sanatos, putem dezvolta o afacere profitabila si ne putem bucura de placerea si satisfactia muncii terenului. 

Stabilirea bugetului pentru achizitionarea utilajelor agricole

Stabileste un buget, analizeaza ferma pe care o detii, discuta si informeaza-te despre avantajele si dezavantajele mai multor tipuri de tractoare si alege ce doresti. Cu cat pretentiile de la un astfel de utilaj sunt mai mari, cu atat bugetul trebuie sa fie mai consistent. Unele dotari care-i fac viata mai usoara angajatului care foloseste aceste utilaje agricole implica anumite costuri suplimentare. Ele isi demonstreaza eficienta inca de la primele utilizari, iar investitia este amortizata in timp.

Indiferent ca vei cultiva legume sau vei creste animale, un tractor performant isi poate dovedi utilitatea in orice situatie. Tine cont de suprafata de teren pe care trebuie sa o lucrezi si alege o versiune mai performanta a unui tractor pentru a te bucura de toate dotarile moderne.

Alege unul care sa-ti satisfaca nevoile, pe care-l poti folosi pentru multe activitati ale campului. Nou sau second hand, informeaza-te foarte bine inainte de a lua decizia investitiei intr-un tractor. Piata este foarte mare, iar optiunile nenumarate. 

Alege sa economisesti timp, bani si energie cu ajutorul unui tractor performant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *