Cum alegi corect ferestrele pentru casa ta?

Cu totii ajungem in punctul in care trebuie sa alegem ce tip de tamplarie montam.

In primul rand trebuie sa tinem cont de faptul ca indiferent de tipul de tamplarie ales, aceasta este o investitie pe termen lung.

Ferestrele PVC sunt printre cele mai cautate dintre toate produsele tamplariei PVC. Astfel, fie ca vorbim de ferestre cu geam termopan simple, fie ca vorbim de ferestre PVC panoramice, de balcon sau cu sisteme de inchidere-deschidere de ultima generatie, cum este cazul ferestrelor oscilo-culisante, in alegerea acestora trebuie sa luati in calcul anumite aspecte.

Cum alegem tipul de profil al tamplariei PVC?

Alegerea tipului de profil PVC este primul aspect de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti ferestrele PVC ale locuintei dvs. Nu omiteti aceasta etapa si informati-va cu privire la tipurile de profile disponibile pe piata. Din punct de vedere al calitatii, profilele pvc Europlast fac de regula diferenta, oferind o calitate care si-a dovedit in timp eficienta.

Apecte tehnice profil PVC

Cateva aspecte tehnice care cu siguranta va influenteaza decizia finala de alegere a profilului PVC care va fi folosit pentru ferestre:

  • profilele PVC se diferentiaza prin grosimea peretelui iar aceasta poate varia de regula intre 3 – 7 mm; cu cat peretele este mai gros cu atat este mai solid (durabil in timp) si are o eficienta termica mai ridicata.
  • profilele PVC pot avea 3, 4, 5 sau chiar 6 camere ; cu cat profilele PVC au mai multe camere cu atat coeficientul termic este mai mic, reusind astfel sa pastreze cat mai multa caldura.
  • armatura din interiorul profilelor este o alta caracteristica importanta; aceasta trebuie sa fie prezenta pe toata suprafata tamplariei, cu dimensiuni intre 1 si 3 mm;
  • pentru o functionalitate corecta a tamplariei PVC luati in calcul feroneria, deosebit de importanta in calitatea deschiderilor si in securitatea inchiderilor;
  • geamul termopan – nu neglijati alegerea acestuia cu atentie. In functie de tipul de profil ales puteti opta pentru 2 sau 3 foi de geam termopan. De asemenea acordati atentie si tipului de sticla – exista variante diverse pe piata, insa in functie de nevoile voastre va puteti personaliza cererea. Noi recomandam sticla tip Low-E sau 4 Season, modele ce au capacitatea de a respinge soarele pe timpul verii pastrand in acelasi timp un coeficient termic scazut in perioada sezonului rece.
  • din punct de vedere al protectiei impotriva efractiei luati in considerare utilizarea unui tip de sticla securizata precum si montarea unor rulori exterioare, ideale si pentru cresterea eficientei energetice;
  • culoarea profilului pvc este un al factor in alegerea tamplariei ferestrelor, fiecare profil PVC avand propriul paletar de culori din care puteti alege in functie de designul locuintei dvs. Nu uitati insa: culoarea profilului PVC influenteaza pretul final!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.