Cum amenajezi un loc de joacă pentru copii în HORECA

Amenajarea unui loc de joacă într-un spațiu din domeniul HoReCa este importantă atât pentru clienții locației respective, cât și pentru administratorii acesteia. În procesul de ridicare a unui loc sigur pentru joaca celor mici, raportat la cele mai înalte de siguranță în domeniu, este esențial să se țină cont de anumite aspecte esențiale. Află în cele ce urmează mai multe despre cum se amenajează un astfel de perimetru în hoteluri, baruri și restaurante, alături de alte informații utile pentru succesul proiectului.

De ce este importantă amenajarea unui loc de joacă în spații HoReCa

O locație din industria ospitalității, ce include în perimetrul său și un loc de joacă pentru copii special amenajat, poate atrage mai mulți clienți din rândurile părinți. Cu alte cuvinte, accesul la un spațiu din oraș, sigur și plăcut pentru copii, poate determina creșterea numărului de vizite și, implicit, a veniturilor. De asemenea, un loc de joacă bine amenajat poate crește durata șederii clienților în locație, deoarece părinții pot petrece mai mult timp, socializând în timp ce copiii se joacă în siguranță.

Beneficiile unui loc de joacă pentru copii într-o astfel de locație nu se limitează doar la atragerea clienților. Prin intermediul jocului, micuții își pot îmbunătăți abilitățile motorii, coordonarea și creativitatea. De asemenea, un loc de joacă într-un spațiu HoReCa oferă oportunitatea de socializare și interacțiune cu alți copii, ceea ce poate contribui la dezvoltarea abilităților sociale și emoționale ale acestora.

Locurile de joacă pot juca și un rol important în strategia de marketing a unui business ce își propune consolidarea poziției pe termen lung, într-o piață atât de competitiva precum piața HoReCa. Acestea pot reprezenta un element de diferențiere important, cu care pot rezona foarte ușor clienții clienți aflați în căutarea unor locații family friendly. Un loc de joacă bine amenajat poate crește loialitatea clienților, deoarece aceștia vor reveni în locația respectivă datorită experienței plăcute și a serviciilor oferite pentru copii. 

Amenajare loc de joacă în HoReca: factori-cheie ce țin de siguranță

În multe țări, există legi și reglementări specifice, referitoare la amenajarea locurilor de joacă pentru copii în locații publice, inclusiv în spațiile în spectrul de afaceri HoReCa (Hoteluri-Restaurante-Cafenele). Aceste reglementări pot varia în funcție de țară și pot include cerințe privind tipurile de echipamente de joacă ce pot fi utilizate, materialele de construcție admise, distanțele de siguranță între echipamente, accesibilitatea pentru copiii cu dizabilități etc. 

Siguranța copiilor este o prioritate absolută în amenajarea unui loc de joacă. Toate echipamentele de joacă trebuie să respecte anumite standarde de siguranță pentru a preveni accidentele. De exemplu, echipamentul de joacă ar trebui să fie construit din materiale rezistente și sigure, să aibă margini rotunjite, să fie stabil și să nu includă elemente structurale părți mobile, ori componente de dimensiuni reduse, ce ar putea fi înghițite de copii.

Un alt aspect de siguranță important ține de modul în care se realizează supravegherea locului de joacă. Majoritatea legislațiilor impun ca în timpul funcționării, locul de joacă să fie supravegheat de un adult responsabil. Acesta poate fi un angajat al locației HoReCa respective sau un părinte. Supravegherea corectă ajută la prevenirea accidentelor și favorizează o intervenție de scurtă durată, în cazul unor situații de urgență.

Amenajarea locurilor de joacă exterioare în locații HoReCa

Experții în amenajari locuri de joaca exterioare pentru hoteluri si restaurante recomandă respectarea unor aspecte foarte importante pentru succesul unui astfel de proiect. Asigură-te că ții cont de acestea și că optezi pentru colaborarea cu o echipă de specialiști, pentru cele mai ridicate niveluri de siguranță, confort și mobilitate în perimetrul respectiv:

În primul rând, trebuie să se țină cont de vârsta copiilor care vor utiliza locul de joacă. Echipamentele trebuie să fie adecvate pentru fiecare grupă de vârstă, astfel încât să fie sigure și să ofere oportunități de joacă potrivite pentru îndemânarea de care dau dovadă.

De exemplu, pentru copiii mici, se pot alege echipamente de joacă a căror utilizarea poate îmbunătăți abilitățile motorii și coordonarea lor: cum ar fi balansoare, leagăne și tobogane etc. Pentru copiii mai mari, se pot adăuga echipamente de joacă mai complexe, cum ar fi panourile de escaladă, trambulinele pentru mediul outdoor sau diferitele sisteme pentru cățărat.

Designul și amenajarea spațiului sunt, de asemenea, aspecte cruciale în crearea unui loc de joacă atractiv și funcțional. Este important să se identifice spațiul disponibil și să se planifice eficient utilizarea acestuia, pentru a stabili cu exactitate diferitele zone pentru joaca celor mici. În funcție de suprafață, locul pentru poate include diferite zone pentru joaca propriu-zisă, sau zone de relaxare și citire. Astfel, opțiunile diferite stimulează imaginația copiilor în timpul orelor de joacă.

Pe lângă echipamentele dedicate distracției celor mici, mobilierul și alte elemente adiționale sunt, de asemenea, importante în amenajarea unui astfel de perimetru. Băncile și mesele de picnic oferă un spațiu confortabil pentru părinți și copii, iar coșurile de gunoi ajută la menținerea curățeniei în zona de joacă. Umbrelele pentru soare sau adăposturile pentru vreme rea asigură un mediu confortabil și mult mai bine protejat.

Suprafețele de joacă trebuie să fie sigure și netede pentru a preveni accidentele. Se poate opta pentru suprafețe moi, cum ar fi cauciucul sau ierburile artificiale, care absorb impactul în caz de căzături. De asemenea, trebuie luate în considerare și aspectele legate de accesibilitatea locului de joacă. Este important ca locul de joacă să fie ușor accesibil pentru toți copiii, inclusiv pentru cei cu nevoi speciale, pentru a le oferi oportunitatea de a se bucura de activități în aer liber alături de ceilalți copii.

Acest ghid poate fi util, dacă alegi să amenajezi un spațiu de joacă în locația HoReCa pe care o administrezi. Pentru ca rezultatele să fie conforme cu așteptările pe care le ai, alege să lucrezi alături de profesioniști în domeniu. Vezi oferta Waterboyz România cu soluții de amenajare a locurilor de joacă exterioare, apoi ia legătura cu echipa de experți pentru a construi de la zero un proiect bine pus la punct.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *