Cum avem grijă de o pereche de ochelari protecție PC

Odată ce v-ați cumpărat o pereche de ochelari protecție PC, trebuie să aveți grijă să va și țină mai mult timp, mai ales că nu sunt chiar ieftini! Iată câteva sfaturi practice privind întreținerea lor.

Aveți grijă de ochelarii protecție PC

A avea grijă de un obiect destul de fragil cum sunt ochelarii protecție PC este un gest de bun simț pentru că achiziționarea lor reprezintă o investiție. Ar fi păcât să-i lăsăm să se degradeze și să-și piardă eficacitatea din neglijență. Există două părți de întreținut la nivelul unor ochelari protecție PC: lentilele (care este cea mai importantă parte) și cadrul (ramele).

Curățarea lentilelor unor ochelari protecție PC

Curățarea eficientă a ochelarilor nu este atât de ușoară pe cât pare. Ideea este să îndepărtați cât mai multe impurități, pentru o vedere clară pe tot parcursul zilei. Deși acestea sunt obiecte de zi cu zi, ar trebui să renunțați la obișnuință utilizării prosoapelor de hârtie sau a batistelor pentru curățarea lentilelor. Acest lucru vă poate zgâria ochelarii. Într-adevăr, aceste bucăți de hârtie de unică folosință foarte practice au dezavantajul de a conține mici fibre de silice, capabile să creeze o serie de micro-zgârieturi pe lentilele unor ochelari protecție PC.

Curățarea cadrului

Curățarea cadrului este mai mult o problemă de estetică și igienă decât de protecția ochilor în sine. Trebuie să purtați ochelarii ore întregi în fața unui ecran și, uneori, în timpul unei sarcini dificile sau a unui joc deosebit de captivant. Deci, este sigur că veți transpiră mai mult decât de obicei. Sebumul pielii care se amestecă cu transpirația de pe cadrul dvs., va face că etapă de curățare să fie esențială.

Soluții de curățare pentru ochelari protecție PC

Ø  Săpun și apă

Un truc foarte simplu și practic este să folosiți apă și săpun. Cum se procedează? Luați puțin săpun ușor în palmă, adăugați puțină apă călduță. Apoi aplicați delicat pe ochelari, făcând mișcări circulare cu buricele degetelor. Apoi clătiți sub apă călduță. În cele din urmă, uscați-vă ochelarii. Pentru uscare, preferați materialele nețesute, dacă este posibil, cum ar fi microfibrele. Anumite fibre groase, cum ar fi inul sau bumbacul, ar putea într-adevăr să vă deterioreze ochelarii.

Ø  Servețele

Servețelele speciale pentru ochelari pot fi cei mai buni aliați ai dvs. Acestea sunt utile când sunteți în mișcare, de exemplu, fără acces imediat la un robinet de apă curentă. Deja umezit și îmbibat în produs de curățare, nu aveți decât să frecați ușor lentilele ochelarilor și gata!

Ø  Oțet

Dacă sunteți interesat de sfaturi de uz casnic, care sunt atât economice, cât și ecologice, probabil că știți deja despre oțet. Acest produs cu o mie și una de utilizări poate fi folosit și pentru curățarea lentilelor ochelarilor. Este un produs concentrat. Așadar, idealul este să-l diluați cu 50% apă filtrată, apoi să-l pulverizați pe ochelari, înainte de a-i șterge cu o microfibră.

Idealul când vine vorba de curățare este prevenirea! Expuneți-vă ochelari protecție PC numai atât timp cât este necesar și nu îi lăsăți aruncați prin casă. Asigurați-vă că sunt păstrati într-un loc curat, ferit de umezeală, praf și picături. Cel mai bine este să îi puneți într-un toc robust care să se potrivească dimensiunii lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *