Exista atat de multe lucruri uimitoare despre Craciun pe care le pretuim cu totii – familie, produse alimentare, case de turta dulce, muzica si filme. Sincer, doar gandindu-ne la asta ne aduce intr-o stare de bine.
DE CE DECORAM BRAZII DE CRACIUN?
Sa fim sinceri, decoratiuni de Craciun cum ar fi lumini, ghirlanda, ornamente si chiar beteala (care face o mizerie imensa) sunt toate obisnuite in aproape fiecare casa care sarbatoreste Craciunul.
ECHILIBRUL ESTE PRIMORDIAL
In jurul gospodariei, imbratisam pe deplin aceasta sarbatoare + incercam sa facem din acesta un sezon magic de experiente pentru toata lumea. Cu toate acestea, echilibrul este esential. Nu vorbim doar despre a va asigura ca bradul nu se rastoarna ci mai degraba despre a echilibra modul in care plasati decoratiunile pe bradul dvs.
Una dintre cele mai frecvente greseli pe care oamenii le fac este sa se concentreze doar pe partea din fata + laturile copacului care va fi vizibil pentru tine + oaspetii tai. Din pacate, agatarea tuturor decoratiunilor preferate in doar cateva zone iti atrage ochiul chiar si catre cele mai mici spatii in care lipsesc decoratiunile.
Ceea ce iti doresti este sa creezi un brad bine echilibrat, care sa se simta uniform cu decoratiunile de Craciun. Pentru a va asigura ca nu treceti prin dificultatea de a va decora bradul, luati in calcul aezarea ornamentelor in intregul brad. Avand in vedere acest lucru, aranjati-va decoratiunile din partea de sus a bradului + apoi lucrati in partea de jos.
Dar asta nu e tot.
Cum incepi asezarea ornamentelor?
Incepi cu inceputul si anume cu luminile din brad de Craciun. Daca le pui de la inceput, nu risti sa omiti vreo ramura pe care sa nu lumineze cel putin un beculet colorat. Aseaza cordonul de lumini de sus in jos, fie in plan vertical fie orizontal. Nu amesteca modul de asezare pentru ca odata ce vei vrea sa desfaci bradul la terminarea sezonului, iti va fi foarte dificil.
Dupa asezarea becurilor, aseaza globurile. Incepi prin asezarea celor mai mici catre partea din spate ale ramurilor si apoi pe varfurile ramurilor, aseaza pe cele de dimensiuni mai mari. De asemenea este momentul sa asezi si decoratiuni ca: reni, om de zapada, stelute si tot ce iti doresti sa asezi pe ramurile bradului tau.
Daca nu esti un adept al betelei de brad, poti folosi sorag de margele colorate pe care le poti aseza circular, in bradul tau. Nu lasa partea din spate a bradului neimpodobita, chiar daca ai impresia ca nu este vizibila. Ai nevoie ca bradul sa fie corect impodobit. Nu folosi multiple culori si mergi mai degraba doar pe doua sau maxim 3 nuante. De exemplu poti combina auriu- verde, rosu -verde. Argintiu- rosu etc. Poti alege binenteles si culori mai vii, de exemplu violet, sau turcoaz… indiferent ce culori alegi, incearca sa iti incante privirea si sa arate frumos.
In brad, este necesar sa asezi si steaua, care are un rol extrem de important si fara de care, nu se poate finaliza impodobirea bradului. La baza bradului tau, poti alege diferite forme de imbracaminte sau covorase speciale care mascheaza tulpina acestuia intr-un mod estetic.
Unde asezi bradul?
Asezarea bradului in casa este esentiala si asta pentru ca nu dorim sa ne impiedicam de el. Bradul nu se aseaza in zone de trecere precum hol sau intrarea-iesirea din casa. Rezerva-i un loc in camera unde nu ai acces non stop. De exemplu, in living, in coltul camerei.Bradul impodobit este nelipsit din case de Craciun asa ca ocupa-te de el si fa-l sa arate spectaculos! Este un sentiment minunat cand te uiti la brad alaturi de familie si auzi colinde de Craciun