polistiren expandat

Cum poti sa faci o izolatie cu ajutorul unui polistiren expandat?

polistiren expandat

Unul din cele mai folosite materiale izolante la nivel national este acest polistiren expandat. In general, izolatia termica este unul din cele mai importante aspecte din procesul de finisare a unei locuinte. Acesta joaca un rol important in ceea ce priveste temperatura din interior si implicit si in privinta facturii la intretinere sau gaze.

Asadar, acest lucru se realizeaza cu ajutorul produselor speciale care impiedica transferul termic. Dupa cum am mentionat mai devreme, cel mai popular este acest polistiren expandat care, de cele mai multe ori, este amplasat pe fata exterioara a peretilor. Existe si exceptii de la regula, normal! Spre exemplu, in cazul mansardelor, produsul se pune pe interior.

Cum se fabrica acest produs?

Un polistiren expandat trece printr-o serie complexa de etape ce au loc in procesul de fabicare pana va ajuge pe rafturile vanzatorului si abia dupa pe cladirile sau locuintele clientilor. Materia prima din care se obtine acest produs termoizolant se numeste styren si vine sub forma unor granule de marime mica. Acestea se pun impreuna si se expun la abur pentru ca expandarea sa capete forme de pana la 40-50 de ori mai mari decat marimea initiala.

Ulterior, granulele expandate respective se toarna in blocuri care se obtin prin presare alaturi de temperaturile inalte din instalatie. Ultima etapa presupune uscarea si taierea acestuia in placi de diferite grosimi. Cele mai utilizate marimi sunt cele care au urmatoarele grosimi:

  • 2 cm;
  • 3 cm;
  • 5 cm;
  • 8 cm;
  • 10 cm.

Top 3 proprietati pe care le are acest polistiren expandat!

Acest polistiren expandat este cunoscut si sub denumirea de EPS, fiind un material termoizolant din plastic, foarte stabil si care se bucura de mai multe avantaje, precum: nu incarca structura de rezistenta a proiectelor in care acest material este folosit. Astfel, are o greutate mica, o izolatie perfecta, un cost redus si o durata de viata mare.

Atunci cand se termina o etapa din constructia propriu-zisa a unei cladiri sau locuinte, incepe etapa de finisare, iar fiecare din noi ar trebui sa se gandeasca foarte bine la materialul pe care il va alege avand ca ascop termoizolarea, deoarece inlocuirea acestui material se face cu eforturi complementare adaugate. Cateva motive pentru care acest polistiren expandat este foarte apreciat de catre specialisti sunt:

  • Rezistenta foarte buna (se datoreaza in principal la rezistenta materialului la agentii externi);
  • Usurinta de transport si implemantare (multumita greutatii reduse pe care o are, dar si a faptului ca acesta poate fi taiat si modelat dupa necesitate);
  • Eficienta ridicata (raport calitate – pret excelent).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *