Cum pregatim casa pentru cei mai mici membri ai familiei

In momentul in care dorim sa ne decoram casa, ne orietam mereu spre cele mai potrivite elemente care sa se plieze cu stilul si cu preferintele noastre, dar in acelasi timp sa ne si incadram in bugetul propus.

        Cand vine vorba de un copil sau chiar mai multi, automat ai si alta perceptie asupra decorarii locuintei. Unul din frumoasele momente ale pregătirii casei pentru un nou-nascut este chiar decorarea camerei  acestuia, prin achiziționarea mobilierului perfect, al patutului cel mai comod si lista poate continua. Totusi pregatirile pentru sosirea micutului in noua casa nu se rezuma doar la actiunile mentionate mai sus. Mai intai de toate cel mai important proces este dezinfectarea spatiului intregii locuinte, organizarea ei si eliminarea oricarui lucru periculos pentru cel mic. 

    Cele mai multe case in Valea Ursului Iasi  sau in intregul ansamblu rezidential Iasi opteaza pentru cea mai inalta securizare a casei. De obicei acest proces se petrece inainte de venirea pe lume a micutului. In aproape orice locuinta din ansamblu rezidential Iasi exista o multime de cabluri, electrocasnice, incarcatoare, prelungitoare si multe altele, care pot deveni extrem de periculoase ale caror consecinte pot fi extrem de grave, consecinte precum curentarea sau chiar strangularea copilului. De aceeea majoritatea locuitorilor din ansamblul rezidențial Iasi apeleaza din timp la mascarea si organizarea cablurilor in asa fel incat bebelusii sa nu aiba acces la ele. 

Un alt aspect important este alegerea gresiei, respectiv a parchetului. Mulți dintre locuitorii cu case în Valea Ursului Iasi, prefera podelele antiderapante cu scopul de al proteja pe cel mic. O altă problema este geamul de la camera copilului, dar nu numai, este recomandat pentru toate ferestrele din locuinta, copilul fiind foarte curios la frageda varsta.

     Bineinteles ca si usile pot fi un obstacol. De aceea specialistii recomanda evitarea usilor de sticla. Tot pentru siguranta copiilor vin in ajutor opritorile pentru podea, care tin usa deschisa si pentru partea de sus, care il impiedica pe micut sa o închida de tot, eliminand un alt risc, adica acela de a-si prinde degetele la usa. 

      Siguranta in baie are si ea importanta ei. De aceea este indicat sa blocam capacul de la wc, sa strangem solutiile de curatare, sa depozitam in siguranta medicamentele, folosirea unui covor antiderapant, iar sapunul si pasta de dinti in locuri sigure.

  Locuitorii din intregul ansamblu rezidential Iasi se afla intr-o zona cu o vegetatie bogata, terasele aflate la iesirea din casa creeaza o relatie perfecta cu natura din imediata apropiere. Prin urmare este spatiul perfect pentru o gradina perfecta si de ce nu, un loc de joaca pentru micut. Daca dorim sa-i construim copilului un mini parc in curtea casei atunci trebuie sa fim foarte atenti la detalii si sa citim instructiunile care ne vor permite sa le ansamblam pas cu pas. Copilul nu va fi lasat niciodata fara supravegherea unui adult.

   Cresterea copiilor este o sarcina full-time, care necesita toata atentia si grija parintilor, inca din prima sa zi si unde se pot simti micutii cel mai în siguranta daca nu acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *