Cum putem alege cel mai bun serviciu de gazduire pentru un blog nou?

Indiferent de tipul afacerii detinute, fie ca detii un blog, un site de prezentare sau un magazin online, un lucru este sigur – ai nevoie de un nume de domeniu si de un serviciu de gazduire. Hosting-ul pe care il alegi reprezinta unul din elementele esentiale ale unei afaceri online, mai ales datorita faptului ca atunci cand serviciul de gazduire nu reuseste sa se ridice la inaltimea asteptarilor noastre, afacerea in totalitate are de suferit. Cele mai des intalnite nemultumiri cu privire la companiile de gazduire web sunt momentele in care site-ul nu mai merge, serviciul de relatii cu clientii de proasta calitate sau taxele ascunse.

In cazul in care vrei sa dezvolti un site nou, una din cele mai bune solutii este aceea de a alege WordPress ca platforma. Este extrem de usor de instalat si de administrat si utilizatorul poate alege dintr-un numar ridicat de template-uri sau teme. In plus, WordPress este o platforma care vine cu actualizari in mod frecvent, astfel incat site-ul tau poate fi mereu in siguranta.

Aspectele pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand alegi cel mai bun serviciu de gazduire pentru un blog nou sunt:

Nevoile afacerii tale.  Decizia de a achizitiona un serviciu de gazduire pentru blogul tau ar trebui in primul si in primul rand sa fie determinat de nevoile specifice ale afacerii tale – tipul de site pe care vrei sa il construiesti, care va fi traficul aproximativ pe site, etc. Pentru asta, ai nevoie de un plan complex menit sa te ajute sa identifici ce se va intampla cu site-ul respectiv in urmatorii ani. In cazul in care site-ul necesita o latime mare de banda se recomanda o solutie de gazduire dedicata.

Gazduirea mai multor domenii intr-un singur cont.  Antreprenorii online aleg sa achizitioneze mai multe domenii online datorita pretului scazut al unui domeniu web. Chiar daca majoritatea companiilorde gazduire web ofera posibilitatea de a gazdui mai multe domenii intr-un singur cont, trebuie sa verifici acest aspect inainte.

Backup. Situatiile neprevazute pot aparea in orice moment si datoria ta este aceea de a asigura siguranta site-ului tau. Trebuie sa te asiguri si de faptul ca ai parte de backup cu regularitate, sa ai posibilitatea de a recupera datele pierdute sau sa faci backup automat.

Mai mult, certificatele SSL sunt extrem de importante pentru ca ofera si o autenticitate, ele actionand ca un mediator intre browser si serverele SSL. Clientii pot vedea toate aceste documente si isi pot da seama rapid daca site-ul este la zi si daca pagina pe care o acceseaza este a voastra. Un alt motiv pentru care este important sa aveti aceste certificate de tip SSL in vedere este ca ele va vor proteja impotriva fenomenului de phishing si anume un instrument folosit de hackeri pentru obtinerea ilegala a unor date confidentiale. Acestea sunt cele mai importante lucruri de care trebuie sa tineti cont astfel incat sa va orientai catre o firma de web hosting cat mai potrivita pentru nevoile voastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *